Kivonul Magyarországról a VisitBritain

Vágólapra másolva!
A VisitBritain, a Brit Turisztikai Hivatal jelentős átszervezéseket jelentett be, amelyek célja, hogy a társaság és a turisztikai szektor között létrejött együttműködés keretében támogatott négyéves marketingkampány sikerét biztosítsák. Ennek érdekében azonban számos piacon megszüntetik a képviseletet, holott a jövőbeni jelentős eseményektől komoly többletbevételre számítanak.
Vágólapra másolva!

Az angol Kulturális, Média- és Sportminisztériummal mint fő támogatóval kötött megállapodás szerint a VisitBritain a Nagy-Britanniában a közeljövőben megrendezésre kerülő kiemelkedő események - többek közt Vilmos herceg esküvője, a gyémántjubileum, az Olimpiai és Paralimpiai Játékok - révén 2 milliárd angol font többletbevételt és 50 00 új munkahelyet remél - írja a Turizmus.com.

Ezen célok hatékony megvalósítása érdekében, valamint válaszul a VisitBritain költségvetésének 2010. októberben bejelentett, 34 százalékos csökkentésére a társaság február 9-én jelentős átszervezéseket jelentett be. A szervezet kivonul egyes piacokról, és jelentős profiltisztítást hajt végre, hogy az ország érdekét szolgáló marketingcélokra a lehető legtöbb erőforrás álljon rendelkezésre. A VisitBritain összesen 14 piacon - köztük Magyarországon - szünteti meg a képviseletét.