Churchill ágyában alhatnak a londoni királyi esküvő vendégei

Vágólapra másolva!
A királyi esküvő meghívottjai nem a szomszédoknál és nem is pótágyon a vendégszobában fognak megszállni: a Goring Hotel a brit főváros patinás ötcsillagosa lázasan készül az eseményre. Extrák és érdekességek Londonból, ahol a közelgő királyi frigy után néhány szokatlan látnivaló is utazásra csábít.
Vágólapra másolva!

A világ első összkomfortosa

A Buckingham Palotával szemközt fekvő Goring Hotelben akkorák az ágyak, hogy reggelente alig lehet kitalálni belőlük. A tripla takarók körülbelül három hagyományos paplan méretét jelentik. Mindemellett az egyes lakosztályokban fejenként hét kisebb-nagyobb vánkos, párna és nyakpuff van az ágyon. Bejárónő legyen a talpán, aki naponta kétszer- ébredés után és lefekvés előtt- elrendezgeti mindezeket a kívánt módon.

Az 1910-es nyitás óriási eseménynek számított Londonban, mert a Goring Hotel akkoriban a világon első, úgynevezett en-siut szobás (összkomfortos) szállodájaként nyitotta meg a kapuit. Tíz évvel később a légkondicionáló is a szobák tartozéka lett.

Forrás: Goring hotel

Churchill és a svéd király mellett, a Fox film stábja is itt szállt meg 1944-ben, amikor felszállási engedélyre vártak, hogy a partraszálló katonák mögül néhány felvételt készítsenek a Normandiai partoknál. Itt ünnepelte többek közt a háború végét a királyi család a (kolbásszal és rántottával) és Erzsébet koronázása is számos feladatott rótt a szállodára.

Utolsó éjszaka hajadonon

A 101 éves családi vállalkozásban működő Goring Hotel nem egy ócska Bed&Breakfast. Elsősorban a korából adódó feszes eleganciája, másrészt a makulátlan tisztasága és intelligens alkalmazottai, nem utolsó sorban pedig a stílusos enteriőrje miatt kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy elszállásolhatja a közelgő királyi esküvő meghívott vendégeit.

Kate Middleton ugyancsak itt tölti a házassága előtti utolsó hajadon éjszakáját. Itt búcsúzhat el korábbi egyszerű polgári életétől, és miközben igazíthat egy utolsót a menyasszonyi ruháján, innen vághat neki a protokoll eseményektől zsúfolt hercegnői életnek. Kate egyébként megtöri az évszázados tradíciót, és nem a ló vontatta hintóban érkezik majd a Westminsteri Apátságba, hanem autóval.

Forrás: Goring hotel

30 évvel ezelőtt Diana és Károly esküvője körülbelül 600 ezer nézőt vonzott a helyszínre és sokmilliót a névé képernyők elé. Kate és William ceremóniája a legszerényebb jóslatok szerint is a duplája lehet, főleg, hogy Kate-et autója a sétálóutcán és a Parlament téren keresztül viszi az apátságba.

Estére a Goring Hotel mind a 71 szobája foglalt lesz, de a költségek természetesen a királyi családod terhelik. A szobaárak mellesleg mindig is királyiak voltak. Míg 1970-ben 4 font volt egy éjszaka, ma lakosztálytól függően az árak 410 és 1500 font között változnak.

Délutáni teára még be lehet ugrani

Ha valaki még a ceremónia előtt benézne a szállodába, annak mindössze 45 percet kell autóznia a Heathrowtól. Tömegközlekedéssel talán a Victoria metrómegállótól a legegyszerűbb megközelíteni. Innen alig 5 perc séta.

Forrás: Goring hotel

A bárban a borok 6 és 15 font között változnak, de délután három és öt óra között teázni várják a vendégeket. A 35 és 45 fontos teamenü nemcsak forró teakülönlegességekkel, de bőséges uzsonnával is szolgál. A felszolgált nassolnivalók között szerepelnek a szendvicsfalatok, a sült tojás, a frissen sült lángos és a házi tejszín, a fahéjkrémes körtezselé és a mogyoróvajas-lekváros pirítós.

Négynapos királyi kiruccanás a British Airwaystől

A Royal Wedding Weekend néven futó utakat 865 dollárért kínálja a légitársaság adók és illeték nélkül. Az árba a szállás is beletartozik, de az a választott hotel kategóriájától függően emelkedhet. A legolcsóbb szálláshely a kétcsillagos Pembury a takarosabbak közül való, így nem okozhat csalódást. Az utak a British Airways oldalán már foglalhatók.

Forrás: [origo]

Program miatt sem kell aggódnia a látogatóknak. Akik a témánál maradva a királyi párral kapcsolatos helyeket keresnék fel, induljanak a Dover Street felé. A Mahiki klub Vilmos herceg kedvenc bárja, ahol Hawaii hangulatban telnek az estét és a vendégek főleg koktélokat fogyasztanak.

A New Bond Street-en található a Jigsaw divatüzlet lehet a másik úti cél, ahol Kate a középiskola után dolgozott. Itt kissé konzervatív, de nagyon ízléses darabok között válogathatunk, amelyek nagyban meghatározták Kate mostani ízlését. A hercegnőt egyébként az elmúlt években többször is a legjobban öltözött angol hírességnek választották.

Egyéb érdekes londoni programok a közeljövőre

Akik a közeljövőben terveznének londoni látogatást, azok a kötelező látnivalók után, mint amilyen a Tower Bridge, a Big Ben, a Szent Pál Katedrális, a Westminsteri Apátság, a British Múzeum, a Kew Garden vagy a Buckingham Palota, látogassanak el a londoni Természettudományi Múzeumba. Februártól október elejéig a "Szexuális természet" című időszakos kiállítás feltárja a természet legbizarrabb és legbensőségesebb titkait. Több mint száz múzeumi mintapéldány felhasználásával mutatják be, hogy az élővilág párosodási szokásai hogyan növelhetik a szaporodási potenciált, és hogy pontosan hogyan fejlődött mai szintjére az emberek párválasztási ösztöne.

Forrás: AFP

A londoni dizájn múzeumban mindeközben eredeti Dior és Versace divatterveket, kézzel rajzolt skicceket, nagysikerű kollekciók vázlatait nézegethetjük egészen március 9-ig.

A gasztro örömök kedvelőinek a The Camden Centre-ben szervezett London Drinker sör és almabor fesztivált ajánljuk. Hozzáértők szerint érdemes lesz megkóstolni a "Nyomott patkány és a varacskos disznó" nevet viselő főzetet és a "Billy utolsó ugatása" címkével ellátott italt.

És ha valaki a kontinensen belül még folytatná a kalandokat, az a központi pályaudvaron válthat jegyet a Párizs felé tartó nagysebességű vonatra. A London- Párizs menetidő mindössze 2 óra 15 perc, és mindez útvonalanként akár 12 900/fő forintos áron megváltható

Sz.K.