Armani-hotel épül az Észak-Kaukázusban

Vágólapra másolva!
Giorgio Armani olasz divattervező szállodát létesít a hévizekben gazdag észak-kaukázusi Sztavropolban - adta hírül pénteki számában a Kommerszant.
Vágólapra másolva!

A konfliktusokkal terhelt övezetben létesítendő 100 szobás luxusszálloda terveit idén márciusban a Cannes-i MIPIM ingatlan kiállításon fogják bemutatni, a beruházás az előzetes számítások szerint 110 millió euróba fog kerülni.

Armaninak nem ez az első szállodája: legutóbb a világ legmagasabb épületének számító dubaji Burdzs Kalifa toronyban nyitott hotelt. A 76 éves divatdiktátor további szállodákat tervez nyitni Olaszországban, Marokkóban, Egyiptomban, az Egyesült Államokban.

Nem is az Armani az egyetlen divatmárka, amelynek neve alatt hotelek létesülnek, egyebek mellett a Sixty, a Missoni, a Salvatore Ferragamo cégeknek vannak már szállodái.

A főként muszlimok lakta Észak-Kaukázus térségében gyakoriak a terrorcselekmények, többnyire a Csecsenföld, Ingusföld, Karacsáj-Cserkeszföld, Dagesztán, Észak-Oszétia és Kabard-Balkárföld alkotta térségből szervezik az Oroszországban elkövetett merényleteket, és innen származnak az elkövetők.