Kikapcsolták az áramot a világ legelőkelőbb szállodájában

Vágólapra másolva!
A világ legelőkelőbb szállodájában a török áramszolgáltató tartozás miatt kikapcsolta az áramot, azonban a The Mardan Palace nevű luxusszálloda, amely 2010-ben a világ legjobb szálláshelye címet is elnyerte, zavartalanul üzemel.
Vágólapra másolva!

A World Travel Awards, azaz a turizmus Oscar-díjának tekintett kitüntető címmel jutalmazott antalyai hotelt Európa első számú luxusszállodájának nevezték, és olyan hoteleket is megelőzött, mint a dubaji Burdzs al-Arab, vagy a londoni Dorchester.

Az orosz tulajdonban lévő 546 szobás szálloda mintegy 4 millió török lírával (542 millió forinttal) tartozik a szolgáltatónak. Az üzemeltetők a számla rendezésére három hetet kaptak, és ha nem fizetnek, végrehajtást kezdeményeznek ellenük - adta hírül az Aksam című helyi napilap.

Forrás: Antalya Hotels
Forrás: Antalya Hotels

A luxusszálloda tavalyi megnyitóünnepségének fényét vendégként olyan hírességek növelték, mint Sharon Stone, Richard Gere és Paris Hilton. Mariah Carey és Tom Jones műsorral szórakoztatta az egybegyűlteket.

A szálloda jelenleg saját áramfejlesztő generátorairól üzemel. "Mintegy 1,2 milliárd dollárt (253 milliárd forintot) fektettünk a szállodába, és az ilyen kis tartozások nem fognak tönkre tenni minket" - mondta Cumhur Ozen hotelvezető, hozzátéve, hogy a számlát ki fogják fizetni.