Egy egyiptomi kormányzó szerint a Moszad küldte a gyilkos cápát

Vágólapra másolva!
Befogtak egy cápát a Vörös-tengeren, amely feltehetően emberekre támadt a Sarm-es-Sejk népszerű egyiptomi üdülőhely közelében, de egy másik ragadozó után még folyik a kutatás. Egy egyiptomi tisztségviselő szerint nem zárható ki, hogy izraeli titkosügynökök tették a cápát az üdülőváros közelébe.
Vágólapra másolva!

Mohammed Sousha, a dél-sínai régió kormányzója közölte csütörtökön, hogy amerikai és egyiptomi szakértők befogtak egy makó cápát, s a harapásnyomok előzetes vizsgálataiból, illetve turisták által elmondottakból arra lehet következtetni, hogy ez a ragadozó támadt rá két turistára a múlt héten. Ugyanakkor kutatnak még egy óceáni fehérfoltú cápa után is, amely ugyancsak fürdőzőket - két orosz és egy német turistát - támadt meg, legalábbis ezt feltételezik.

Egy amerikai szakértői csoport is segít az egyiptomiaknak kivizsgálni a népszerű egyiptomi üdülőparadicsomnál történt szokatlan cápatámadásokat.

A múlt keddi és szerdai cápatámadásokban három orosz és egy ukrán turista sérült meg súlyosan. A veszélyes ragadozókat a hatóságok közlése szerint befogták, így szombaton a város polgármestere bejelentette, hogy a fürdés újra biztonságos, az úszási tilalmat feloldották. Vasárnap azonban a cápák újra támadtak, és ezúttal halálos áldozatot szedtek: egy hetvenéves német nőt téptek szét a strandolók szeme láttára, mindössze kőhajításnyira a parttól. Újra fürdési tilalmat léptettek életbe.

A térség kormányzója, Mohamed Abdel Fadil Susa szerint nem zárható ki, hogy az izraeli titkosszolgálat, a Moszad helyezte el a cápát a Sarm es-Sejk körüli vizekbe, hogy tönkre tegyék az egyiptomi turizmust. Musztafa Iszmael, az üdülőváros híres búvárja is ezt az elméletet erősítette. Szerinte ugyanis az óceáni fehéárfoltú cápa nem él Egyiptom part menti vizeiben, csak a nyílt óceánon, ezért szerinte egyértelmű, hogy az állatot valaki beengedte Sarm es-Sejk közelébe. Az izraeli külügyi szóvivő szerint az egyiptomi kormányzó túl sokszor láthatta a Cápa című filmet.