Orosz taggal bővült a Oneworld légiszövetség

Vágólapra másolva!
A teljes jogú tagként csatlakozott az S7 orosz légitársaság és leányvállalata, a Globus a Oneworld légiszövetséghez, amelynek tagja a Malév is.
Vágólapra másolva!

A légiszövetség kedden közzétett sajtóközleménye kiemeli, hogy az új tag 55 új célállomást kapcsol a oneworld hálózatához Oroszországban és a FÁK országaiban. Ezzel, és az S7 által repült kelet-európai célállomásokkal együtt a Oneworld csaknem megháromszorozza célállomásai számát ebben a térségben. A csatlakozás előkészítéseként a British Airways 18 hónapon keresztül szponzorálta a légitársaságot.

Az S7 a legelső légitársaság Oroszországban, melynek flottája csak Airbus és Boeing repülőgépekből áll, orosz gyártású nincs közte. Ugyancsak elsőként vezette be a teljes elektronikus jegykezelést és az online jegyfoglalást. Tavaly a légitársaság 5,6 millió utast szállított. (A Malév utasforgalma 3 millió körül van, és Ferihegyen is évi mintegy 8 millió utas fordul meg.) A légitársaság nyeresége 2009-ben elérte a 18 millió dollárt, míg összbevétele 1,1 milliárd dollár volt.

A Oneworld közleménye emlékeztet arra, hogy az idén választották tagjelöltté az Air Berlin német és az indiai Kingfisher Airlines-t. Az ő csatlakozásukkal a légiszövetség 900 útvonalon 2500 gépből álló flottával repül. A oneworld utasainak száma évi 340 millió lesz és a légiszövetséghez tartozó légitársaságok összesített éves árbevétele eléri a 90 milliárd dollárt.