A világ legeldugottabb szállodái

Vágólapra másolva!
Bár nem egy háromcsillagos városi szálloda árfekvésében kínálják szobáikat az alábbi hotelek és van kifejezetten drága is közöttük, nem a világ legdrágább szálláshelyei ezek. Aki olyan helyre vágyik, ahol garantáltan senki sem zavarja és valóban nyugalmas a nyaralás, válogathat a világ legeldugottabb szállodái között.
Vágólapra másolva!

Bloomfield Lodge, Cairns, Ausztrália

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ahhoz, hogy a Daintree esőerdő területén fekvő szállodához eljusson a vendég, előbb bérelt repülőre kell ülnie, majd néhány órát autóznia kell, végül hajóra kell szállnia és már ott is van. S, hogy mégis, miért éri meg ideutazni? A magány, az érintetlen strandok, a horgász lehetőségek, az esőerdei túrák és nem utolsó sorban a szálloda kitűnő wellness szolgáltatásai miatt. A Forbes szerint egy kétágyas szoba ára egy éjszakára 670 dollárnál kezdődik.

Winterlake, Alaszka, Egyesült Államok

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A hely 200 mérföldre északra fekszik Alaszka fővárosától, Anchorage-től. A 2660 dolláros éjszakánkénti árat kifizető vendégeket nyáron hidroplánon, télen hótalpakkal felszerelt repülőgépen szállítják a hotel közvetlen közelébe. A környéken elsőrangú trekking útvonalak, kajakozásra alkalmas tavak, lazac és pisztrángfogó helyek várják a tehetős utazókat.

Jules Undersea Lodge, Florida, Egyesült Államok

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Verne Gyula regénye elevenedik meg ebben a floridai szállodában. A vendégeknek a bejelentkezés után 6,5 méteres mélységre kell lejutniuk búvárfelszerelésben. A szálloda csupán néhány szobából áll, hiszen az építmény korábban egy víz alatti laboratóriumként szolgált. Egy éjszakáért 550 dollárt kell fizetnie az érdeklődőknek.

Andean Cottage, Andok, Peru

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A szálloda a Titicaca-tó közepén lévő szigetre épült. A vendégek privát bungalókban lakhatnak, amelyekhez külön kikötőhely és saját strandszakasz is tartozik. A szigeten nincs elektromos áram, nincsenek autók, televízió, viszont a vendégek 24 órás komornyik szolgálatot vehetnek igénybe. A szállodához a hotel motorcsónakja szállítja az utazókat, 4,5 óra alatt. Egy szobáért 750 dollárt kell fizetni egy éjszakára.

The Beach House. Manafaru, Maldív-szigetek

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A szálloda a Waldorf Austria tulajdonában van, így garantált a maximális luxus. A szobák mindegyikéhez a tengertől néhány méteres magasságban lévő feszített víztükrű medence tartozik, de a hotelben van spa központ, művészeti galéria és több elegáns étterem is. Az igazi különlegességet azonban az érintetlen fehér homokos strandok jelentik. Egy éjszaka itt 800 dollárba kerül.

Desroches Island resort, Seychelles-szigetek

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A szigetcsoport 1500 kilométerre fekszik Afrika keleti partjaitól és az év szinte minden időszakában ideális az időjárás errefelé. A Desroches az egyik legújabb szálloda a szigeteken, szobái igazi luxust kínálnak annak, aki kifizeti a 720 dolláros éjszakai árat.

Hotel Artcic, Grönland

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ez a világ legészakibb négycsillagos szállodája. A félgömb alakú épületek egy fjordban kaptak helyett, így valamennyire védettek az időjárás viszontagságai ellen. A szobákból földöntúli a kilátás. Jéghegyeket, havas hegycsúcsokat és gyönyörű tájakat láthat az, aki kifizeti a nem is túl borsos 250 dolláros árat. A vendégek külön kérésre jégkunyhóban is éjszakázhatnak.

The Garvault Hotel, Skócia

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A szálloda Észak-Skóciában, két magántulajdonban lévő hatalmas vadászterület között helyezkedik el kilátással a Lock Rimsdale tóra. Kitűnő túraútvonalak, horgászterepek várják a nyugalmat keresőket, de remek madármegfigyelő lesek is vannak errefelé. A szálloda szobáit már 200 dollárért lehet foglalni.