125 éves a dobostorta

Vágólapra másolva!
Az 1885-ben megrendezett Budapesti Általános Kiállításon mutatta be Dobos C. József szakács és csemegekereskedő legújabb kreációját, a dobos tortát, aminek egyik újdonsága az addig ismeretlen vajkrém volt.  
Vágólapra másolva!

A jubileum alkalmából, az érdeklődők december 1-től 2011. január 31-ig tekinthetik meg Dobos hagyatékának néhány érdekes tárgyát és dokumentumát a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint Éliás Tibor, a szentendrei Nosztalgia Kávéház volt tulajdonosának jóvoltából - olvasható a TTG Hungary hírlevelében.

A kiállítás nyitónapján, 17 órai kezdettel könyvbemutatót is tartanak, melyre a belépés ingyenes. A "Dobos és a 19. század cukrászata Magyarországon" című kötet szerzői - Csapó Katalin muzeológus és Éliás Tibor gyűjtő, szakíró - közös munkájukkal kívánták felidézni Dobos C. József emlékét. Dobos kora az a 19. század volt, amely a hazai cukrászipar számos nevezetes személyiségét is felnevelte, és a reformkortól vendéglátóhelyekké alakult cukrászdákat a polgárosodó nagyvárosok színfoltjaivá, társasági központjaivá tette.