New York-Budapest járatot indít az American Airlines

Vágólapra másolva!
Budapesten és Londonban egy időben jelentették be, hogy 2011 áprilisától napi járatot indít az American Airlines New York Kennedy (JFK) repülőteréről Budapestre. Az első American Boeing 767-300-as típusú repülőgép a tervek szerint 2011. április 4-én landol Ferihegyen.
Vágólapra másolva!

Az új budapesti járat része annak a globális járatfejlesztési tervnek, amelynek részleteiről szerdán délután született bejelentés Londonban az American Airlines, a British Airways és az Iberia légitársaság transzatlanti együttműködéséről.

Az American Airlines bejelentette, hogy a oneworld légitársasági szövetség tagjaként kelet-európai egyik fontos desztinációjának tekinti Budapestet, hiszen innen a szintén oneworld-tag Malév hálózatán keresztül utazhatnak tovább az utasok további állomásokra. A Budapest-New York járatra a jövő héttől foglalhatnak jegyet az utasok, közben a Malév előkészíti az úgynevezett. code-share megállapodást erre a járatra is, hogy utazói közvetlenül és kedvező áron vehessék igénybe az American Airlines hálózatát is - derül ki a Budapest Airport közleményéből.

Az új transzatlanti járatok indítását azt követően jelentették be Londonban, hogy mind az amerikai, mind az európai uniós versenyjogi hatóságok jóváhagyták az American Airlines, a British Airways és az Iberia üzleti együttműködését az óceánrepülés területén. Ez összesen napi 91 járatot jelent a oneworld színeiben.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az American Airlines a 2010. év első hat hónapjának üzleti adatai alapján a világ negyedik legnagyobb légitársasága, amely az American Eagle helyi leányvállalatával együtt 250 célállomást szolgál ki összesen 851 gépből álló hatalmas flottával. A társaság bázisa a Texas állambeli Forth Worth, a világ nyolcadik legnagyobb forgalmú repülőtere (2009-ben 56 millió utas), de fontos központjai vannak New York Kennedy repülőterén, Chicago O'Hare-en, Los Angelesben és Miamiban is. Az amerikai belföldi járatok mellett az American Airlines hagyományosan nagyon erős a karibi térségben és Latin-Amerikában.