Két év óta először nyereséges a British Airways

Vágólapra másolva!
Két év óta először tudott nyereséget felmutatni a British Airways az első üzleti félévben elsősorban az erőteljes költségtakarékosságnak köszönhetően.
Vágólapra másolva!

A világgazdasági helyzet javulására utal, hogy a teherfuvarozásból származó bevétel lényegesen nagyobb mértékben nőtt, mint a személyforgalom, s gyors ütemben bővült a legjövedelmezőbb üzletág, az első- és business osztály forgalma is.

A spanyol Iberia légitársasággal nemrégiben egybeolvadt vállalat adózott eredménye 107 millió fontsterling volt a szeptemberrel végződött félévben, míg egy évvel korábban még 217 milliót tett ki a veszteség. Az üzemi eredmény 298 millió font volt, egy évvel korábban üzemi szinten 111 millió volt a veszteség.

A bevétel is nőtt, 8,4 százalékkal 4,45 milliárd fontsterlingre. Ezen belül az utasforgalomból származó bevétel 6,2 százalékkal 3,88 milliárd fontra, a teherfuvarozásé 39 százalékkal 350 millióra emelkedett.

A BA és az Iberia fúzióját még az év végéig lezárják. Mindkét vállalat a saját nevét viszi tovább az International Airlines Group (IAG) holding irányítása alatt, amely most még csak a világ harmadik legnagyobb légicége lesz, de a még tervezett felvásárlásokkal és fúziókkal együtt a világ elsőszámú légitársaságává növekedhet. A közös cégben a BA 55, az Iberia 45 százalékot birtokol.