Családi akciókkal készülnek a szállodák az őszi szünetre

Vágólapra másolva!
November elsejétől egy hétig az iskola felé sem kell néznie a gyerekeknek, ugyanis ekkor kezdődik az őszi tanítási szünet. A gyógyszállóktól a hegyvidéki szálláshelyekig számtalan akciós ajánlat között válogathatnak a szülők. Néhány utazási ötlet a szünetre Dobogókőtől Párizsig.
Vágólapra másolva!

A nyári szabadságok után, karácsony előtt egyáltalán nem mellékes, hogy milyen áron találunk szállást az ország különböző pontjain az őszi szünet napjaira. Néhány ezer forintos különbség nagyot dobhat a végső költségvetésen. Az útisugó.hu ajánlatai között böngészve a legolcsóbb ajánlat egy hévízi apartmanba szól és 4 ezer forintba kerül személyenként egy éjszakára. A 2 felnőtt és 2 gyermek részére érvényes ár csak akkor kapható meg, ha minimum két éjszakát vesznek igénybe a vendégek. A szálláshelyen gyerekkedvezmények is vannak, a tartózkodás 3 éves korig ingyenes, a második gyermek után 75 százalékos kedvezmény jár, a 3-14 éves gyerekek után pedig fél árat kell csak fizetni. A csomag részeként kedvezményes belépő váltható a hévízi tófürdőbe.

Forrás: Wikimedia Commons
Hévíz

Családi csomagot kínál az ország másik híres fürdővárosában, Sárváron, a háromcsillagos Tinódi fogadó. Két felnőtt és egy gyermek esetén 18 100 forint a családnak egy éjszakára, két gyermeknél pedig 19 800 forintba kerül egy éjszaka akkor, ha legalább három éjszakára szól a foglalás. A csomaghoz félpanziós ellátás, reggeli és menüválasztásos vacsora tartozik.

Forrás: Wikimedia Commons/Civertan
Sárvár

A gyógyfürdőknél aktívabb időtöltést kínál Dobogókőn a háromcsillagos Walden (volt Manréza) hotel, amely szintén családi csomaggal készül az őszi szünetre. Legalább három éjszaka foglalása esetén a szálloda családi apartmanjában 27 900 forintot kell fizetnie egy négytagú családnak. Ezért az összegért félpanziós ellátás, ingyenes szaunahasználat jár, a gyerekek részt vehetnek a szálloda gyerekprogramjain és az egész család vezetettt túrára indulhat a Pilisbe.

Forrás: MTI
Dobogókő

Akciós ajánlatokkal készül az őszi szünetre a Hunguesthotels szállodalánc is. A háromcsillagos sárvári Hotel Répce például 11 400 forintos éjszakai árért várja a vendégeket. Az akciós tarifa 4 éjszaka foglalása esetén érvényes, de az árban a félpanziós ellátás és a szálloda wellness részlegének ingyenes használata is benne van. A vendégek belépőt is kapnak a büki gyógyfürdőbe, a gyerekek pedig ingyenesen részt vehetnek a szálloda gyerekprogramjain.

Forrás: AFP

Mélyebben a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az őszi szünetben a párizsi Disneylandbe szeretné vinni jó tanuló gyermekét. Egy négy napos/három éjszakás utazás, kétcsillagos szállodai elhelyezéssel 156 900 forintba kerül személyenként. Az ár a repülőjegyen és a reggelis ellátáson kívül tartalmazza a négynapos belépőket a Disneyland parkba, de a párizsi városnézésért és a vacsorákért külön kell fizetni.