A bungee jumping és síugrás keveréke az igazán extrémeknek

Vágólapra másolva!
Akinek nem elég extrém, hogy egy magas viaduktról a mélybe vetss magát egy gumikötélhez rögzítve, ráadásul a téli sportokat is kedveli, annak itt a legújabb őrület, a bungee jumpinggal kevert síugrás.
Vágólapra másolva!

A több tízezer bungee ugrást végrehajtó francia extrémsport-veterán Jean-Francois Michelin tovább fokozta az ugrásokkal járó adrenalin fröccsöt és a franciaországi La Clusaz síterepen egy újfajta őrületet talált ki. Társaival egy 40 méteres lejtős rámpát épített a közeli folyó fölé, a rámpa két oldalán drótkötelet feszített ki a völgy két oldalára és ezzel kész is volt a világ első Bun-J-Ride pályája.

A vakmerő vállalkozókat egy a testre erősített heveder segítségével a rámpa két oldalán futó drótkötélhez erősítik magukat és síléccel, vagy éppen biciklivel száguldanak le a síúgró sánchoz hasonlatos alkalmatosságon. A sánc végén az ugró a szakadék felé zuhan, de a gumikötelek miatt végül finoman a völgy túloldalán lévő végállomásra siklik. A mutatványt bárki kipróbálhatja 65 euró leszurkolása ellenében, de érdemes jó előre intézni a foglalást.