Virtuális túra a Vatikán legszebb épületeiben

Vágólapra másolva!
Virtuális túrán tekinthetők meg a Vatikán leghíresebb épületei, miután a Szent Péter-bazilika belső teréről készült nagyfelbontású panorámafelvételek is felkerültek a Szentszék honlapjára.
Vágólapra másolva!

A pennsylvaniai Villanova Egyetem közreműködésével két év alatt készültek el a legérdekesebb vatikáni látnivalókat bemutató 360 fokos gömbpanoráma-felvételek, amelyek nagyfelbontásban mutatják be a helyszínen szabad szemmel alig észrevehető részleteket.
A belső terekről egy speciális, motoros kameraállványra erősített fényképezőgéppel több ezer felvételt készítettek, majd ezeket a digitális fotókat képfeldolgozó szoftverrel illesztették össze.

Forrás: www.vatican.va
A Sixtus-kápolna mennyezete

A villanovai csapat munkájának utolsó darabja, a Szent Péter-bazilikát hét nézőpontból valamint a Szent Péter tér éjszakai látképét bemutató gömbpanorámák a erre az oldalra kattintva a főmenüből is elérhetők.

A Sixtus-kápolnáról - Michelangelo egyik legismertebb alkotásával, a világ legnagyobb, 540 négyzetméteres egybefüggő freskójával - tavasszal elkészült bemutató itt látható. A Lateráni Szent János-bazilika belseje az alábbi oldalon, a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikát és épületeit bemutató kilenc kameraállás pedig itt érhető el.