Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A csúszdán távozott gépéből a besokalló utaskísérő

Vágólapra másolva!
A New York-i rendőrség letartóztatott egy utaskísérőt, aki, miután a gép leszállása után vitába keveredett egy utassal, kinyitotta a vészhelyzet esetén használható csúszdát és azon távozott a gépből. Az utaskísérő az autójához ment és egyszerűen elhajtott.
Vágólapra másolva!

A JetBlue amerikai légitársaság alkalmazásában álló 39 éves Steven Slater vitába keveredett az egyik utassal, miután a Pittsburghből New Yorkba közlekedő járat leszállt a New York-i JFK repülőtéren - írja a BBC.

Az utaskísérő a hangosbeszélőn kérte az utasokat, hogy a gép teljes megállásáig maradjanak a helyükön. Az egyik utas azonban idő előtt állt fel a székéből és kinyitotta a felső csomagtartókat is, mire az utaskísérő odalépett hozzá, hogy leültesse, de az egyik csomag kiesett a tartórekeszből és Slater arcára esett. Az utaskísérő felszólította az utast, hogy kérjen elnézést, de ő a stewardot okolta a balesetért.

Slater dühös lett és erélyes hangon szólította fel az utast, hogy üljön vissza, majd a gép konyhájából kivett egy doboz sört, kinyitotta a vészhelyzetek esetén használatos csúszdát és távozott a gépből. A reptérről kisétálva beült az autójába és egyszerűen elhajtott. Nem sokkal később Queens-i otthonában tartóztatta le a rendőrség és többek közt a légi közlekedés veszélyeztetésével vádolják.

A légitársaság közölte, hogy sem a személyzet, sem pedig az utasok biztonsága nem forgott veszélyben, de kivizsgálják az ügyet. A Facebook közösségi portálon röviddel az eset után rajongóklub is alakult az állását látványosan otthagyó utaskísérő tiszteletére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről