A Karya Tour 550 utasa rekedt külföldön

Vágólapra másolva!
Törölte a KARYA TOUR utazásszervező utazási irodát a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, az irodának mintegy 550 utasa rekedt külföldön - közölte a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe pénteken az MTI-vel. Az utasok pénteken, illetve jövő hét szerdáig a biztosító segítségével valamennyien hazaérkezhetnek. A törlést a külföldi partnerek fizetésképtelensége miatt kérte az utazási iroda.
Vágólapra másolva!

Az utazási iroda elsősorban törökországi utazásokat értékesített. A cég honlapján megadott telefonszámon elértük az ügyfélszolgálatot, ahol nem kívánták kommentálni az MKEH döntését.

Vadócz Péter, a cég értékesítési igazgatója az [origo]-nak elmondta, hogy az iroda külföldi beutaztató partnere vált fizetésképtelenné, így az utasok által befizetett pénzek nem jutottak el a szállodákig, a vendégek pedig nem kapták meg a szükséges ellátást.

Az igazgató elmondta, hogy az iroda piaci pozíciója jó volt, a cég által bérelt chartergépek közel 100 százalékos telítettséggel üzemeltek. A három budapesti járaton 510 helyet, a debreceni járaton pedig 40 helyet foglaltak le hetente.

A partnercég fizetésképtelenségét a Karya Tour azonnal jelezte a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, illetve a vagyoni biztosító felé és saját maga kérte a törlést. Vadócz Péter elmondta, hogy ezen a néven semmiképp nem folytathatja az iroda a működést, de egy új névvel, új arculattal szeretnék folytatni a munkát. Erre ugyanakkor elgkorábban 2011-ben kerülhet sor.