Az easyJetet nem zavarta a vulkánkitörés

Vágólapra másolva!
Az izlandi vulkánkitörés ellenére növelte bevételét üzleti évének júniussal véget ért harmadik negyedévében az easyJet. Az egyhetes májusi leállás 65 millió fontjába került a légitársaságnak.
Vágólapra másolva!

A brit diszkont légitársaság szerdán kiadott gyorsjelentése szerint április és június között 759 millió font volt a bevétel, ami 5,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A bevétel nagyobb mértékben bővült az utasok számánál, amely 3,5 százalékkal 12,3 millióra emelkedett a három tavaszi hónapban.

A jegyeladásból származó bevétel 6,3 százalékkal haladta meg a tavalyit, az egyéb szolgáltatásokból - például autókölcsönzésből - származó bevétel pedig 1,3 százalékkal nőtt.

Az izlandi vulkánkitörés miatt áprilisban elrendelt légi közlekedési korlátozások különösen nagy mértékben sújtották Nagy-Britanniát. A közel egyhetes leállás 65 millió fontba került az easyJetnek. Május elején a cég kénytelen volt mérsékelni az üzleti év egészére vonatkozó profit-előrejelzését, a korábbi 175-200 millió font helyett 100-150 millió font közötti adózás előtti nyereségre számítanak.