Az egyéni szervezés olcsóbb mint a last minute

Vágólapra másolva!
A nyár közeledtével egyre több last minute ajánlatot kínálnak az utazási irodák, amelyek elvileg a legkedvezőbb áron kínálják az utazási csomagokat. Átnéztük a kínálatot az előttünk álló két hétben, s kiderült, hogy néhány esetben jobban járunk, ha saját szervezésben indulunk útnak.  
Vágólapra másolva!

A last minute utazás fogalma ma már szinte mindenkinek ismert, az utolsó pillanatban, indulás előtt néhány nappal lefoglalt utazási szolgáltatásokat jelent, amelyek az eredeti árnál jóval kedvezőbben szerezhetők meg. Az utazási irodák hamar felismerték a kifejezésben rejlő lehetőségeket és sokszor olyan utakat is így hirdetnek, amelyek akár 3-4 hét múlva indulnak.

A nagyobb cégek akár külön honlapot is áldoznak az utolsó pillanatban megvásárolható utazásokra, amelyeken gyakorlatilag folyamatosan változik a kínálat annak függvényében, hogy éppen melyik utat kell jobban tölteni és hol vannak még szabad helyek. A last minute utak a tipikus nyári nyaralóhelyekre a leggyakoribbak, így spanyol, görög, török, vagy tunéziai ajánlatok között válogathatunk leginkább. Körülnéztünk a legismertebb hazai irodáknál, hogy mit kínálnak a következő egy-két hétre.

A Neckermannhoz tartozó lastminute.hu-n például június 12-i indulással 74 800 forintért tölthetünk el egy hetet Korfu szigetén ellátás nélküli apartmanban. Az árban a szállás mellett a repülőjegy és az illeték is benne van.

Forrás: AFP

Ugyanezen az oldalon június 17-i indulással 116 800 forintot kell fizetni egy egyhetes üdülésért Mallorca szigetén. A repülőjegyen kívül háromcsillagos szállodai elhelyezés és félpanziós ellátás is jár. Ugyancsak Mallorcára 154 400 forintért találtuk a legolcsóbb megoldást a Best Reisen honlapján. Ezért az összegért háromcsillagos elhelyezést és félpanziós ellátást kapunk a repülőjegyen és az illetéken felül.

Forrás: AFP

Ha mindezt egyéni szervezésben akarjuk megoldani, a Wizz Air júniusban induló nyaralójáratait vehetjük igénybe. Erre a legolcsóbb jegy 55 ezer forintba kerül június 15-i indulással, míg a Malévnál két nappal később 74 900 forintba kerül egy jegy. A nyaralóhelyek szállodáinak többségét hiába keressük a nagy foglalóoldalakon, mivel a hotelek többsége egész szezonra tartó szerződést köt a nagy utazásszervezőkkel, s így szinte az összes szobát csak ezeken keresztül értékesítik. A Booking.com-on azért akad bőven választék. Itt háromcsillagos tengerparti szobát már 33,8 euróért találtunk egy éjszakára két személyre és igaz ugyan, hogy ebben az árban nincs ellátás, de a szoba egy főre 118,3 euróra jön ki 7 éjszakára, ami még a mostani árfolyamok mellett is olcsóbb végösszeget eredményez, mintha valamelyik utazási iroda last minute akcióját vennénk igénybe.

Törökországi is gyakori last minute célpont, s az itteni ajánlatok nagy előnye, hogy a szállások legtöbbjét all inclusive ellátással kínálják. A lastminute.hu-n június 10-i indulással 106 800 forintért találtuk a legolcsóbb verziót a török riviérára, Alanya városába. A csomagban itt is a repülőjegy és a szállás szerepel all inclusive ellátással. Alanyába a Kartago tours is kínál last minute ajánlatokat. Június 10-i indulással és hasonló feltételekkel (háromcsillagos szálloda, all inclusive ellátás) 89 800 forintos áron nyaralhatunk itt egy hetet.

Forrás: Wikipedia

Egyéni szervezéssel a repülőjegyért 87 ezer forint körüli összeget kell kifizetni, ráadásul A Turkish Airlines járata nem közvetlen járat, egy isztambuli átszállással mindenképpen számolni kell. Ezen felül még a szállásra is kell költeni. A Booking.com-on a legolcsóbb megoldás egy háromcsillagos apartmanhotel, ami egy éjszakára 17 euróba kerül személyenként. Ez egy hétre 59,5 euró, ami a szerdai árfolyam alapján nagyjából 16 500 forint, így a teljes összeg 103 500 forint, természetesen ellátás és költőpénz nélkül.