Vágólapra másolva!
Május közepe ugyan még előszezon az Adria partján, de az időjárás már május közepén nyári, és az árak is szezon előttiek. Megnéztük hol és mit érdemes foglalni. Apartman egy hétre 168 euróért és négycsillagos luxushotel napi 55 euróért.
Vágólapra másolva!

Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük: a korábbi évekhez hasonlón idén is Horvátország lesz a legnépszerűbb külföldi célpontja a nyaralásra induló magyar turistáknak. A horvátországi nyaralás előnye, hogy nem kell hatalmas nagy szervezés és különösebb előkészület sem az induláshoz. A Magyarországról érkezők sok esetben nem is foglalnak előre szállást, mondván, hogy majd úgyis találnak valamit. Ha nem szeretnénk ennyire fatalista módon nekiindulni a nyaralásnak, néhány kattintással már megoldható az apartman, vagy szálloda lefoglalása, minél előbb annál jobb.

Az online lehetőségek közül a legismertebb és legnagyobb kínálattal az Adriatica rendelkezik, igaz itt elsősorban azok keresgéljenek, akik apartmanokat keresnek az Adriai-tenger partján. Az oldalon az apartmanok mellett természetesen szállodákat, világítótornyokat, hajóutakat, sőt charter-vitorlásokat is lehet foglalni.

Május végi időpontokra kerestünk apartmanokat elsősorban a Magyarországhoz legközelebbi, isztriai nyaralóhelyeken. Crikvenica tengerpartján május 29-től egy hétre 168 euróért foglalhatunk kétszemélyes, tengerre néző apartmant.

Forrás: [origo]
Crikvenica

A Kvarner-öböl szigetei közül hagyományosan Krk a legkedveltebb a magyarok körében. Május végén a sziget hasonló nevű fővárosában már az előbbinél jóval magasabb áron, 280 euróért találtuk a legolcsóbb megoldást. A kétszemélyes, háromcsillagos apartman 200 méterre van a tengertől.

Forrás: [origo]
Krk

Az Adriatica oldalán viszonylag kis mennyiségben vannak szállodák, ezek közül a Kvarner öbölben kétcsillagos hotelt 47 euróért találtunk május végére reggelivel Losinj szigetén, Veli Losinjban. Az Isztriai-félszigeten, Perojban négycsillagos szállodában nyaralhatunk. Tengerre néző szobában 66 euróért éjszakánként.

Forrás: [origo]
Mali Losinj

A horvátországi nyaralás tervezgetésekor ajánlott ellátogatni a másik nagy szállásfoglaló oldalra, az Adrialinre. Az előzőekhez hasonló paraméterekkel és helyszínekre keresve azt tapasztaltuk, hogy a választék nagyobb ugyan, az árak ugyanakkor a legtöbb helyen kicsivel magasabbak. Crikvenicában a legolcsóbb egyhetes apartman két személyre 180 euróba kerül.

Krk városában ugyanakkor olcsóbb lehetőséget is találtunk, mint a konkurenciánál. Itt 210 euróért már foglalható kétszemélyes apartman. Az Adrialinen elérhető szállodák között böngészve a Kvarner-öböl szigeteire szűkítve a keresést, 59 euróért találtunk Rab szigetén háromcsillagos szállodát egy éjszakára, két személyre reggelivel együtt.

Forrás: [origo]
Rab

A Horvát Turisztikai Hivatal nemrég bejelentette, hogy az idei szezonban a minőségi, négy- és ötcsillagos szállodákra koncentrál. Utóbbiakból az elmúlt évekig fájó hiány mutatkozott, de a befektetők felismerték a piaci rést és egyre több elegáns szálloda épül a tengerparton. Az egyik legnagyobb ilyen jelegű szállodalánc a Valamar csoport, amelynek az Isztrián Porecben és Rabacban, Pag és Krk szigeteken, valamint Dubrovnikban vannak egységei.

A lánc nyári akcióiban Krk szigetén a háromcsillagos Koralj Romantic Hotelben augusztusban 55 euróért, Pag szigetén mákus végi, június eleji időpontokra pedig 65 euróért kaphatnk szobát a négycsillagos Luna Island hotelben.