Több izraeli turista jöhet Magyarországra

Vágólapra másolva!
A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) azzal számol, hogy az izraeli turisták által Magyarországon eltöltött vendégéjszakák száma az idén 20 százalékkal bővül.
Vágólapra másolva!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint tavaly az izraeli turisták 135.811 vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, 6,1 százalékkal többet 2008-hoz képest - mondta a Tel Avivban tartózkodó Róna Iván, a szervezet vezérigazgatója telefonon az MTI-nek.

Róna Iván kedden érkezett Izraelbe egy szakmai találkozóra, amelyre a kelet-mediterrán térség legnagyobb szabású turisztikai kiállítása, az IMTM (International Mediterranean Tourim Market) vásár ideje alatt került sor - mintegy 50 újságíró és utazásszervező kapott meghívást.

Izraelben nagy az érdeklődés Magyarország iránt - mondta a vezérigazgató hozzátéve, hogy elsősorban a kulturális, a wellness, az auto-motorsport eseményeket, programokat keresik. Eddig jellemzően az idősebb korosztály utazott Magyarországra, az új képviselő azonban egyebek mellett a különböző könnyűzenei, kulturális fesztiválokkal igyekszik a fiatalokat is megnyerni - mondta Róna Iván.

A vezérigazgató szerint a növekedés egyetlen akadálya az lehet, ha nincs megfelelő számú repülőjárat a két ország között. Jelenleg az izraeli légitársaság, az El Al szezontól függően hetente 5-7, a Malév pedig 7-9 járatot közlekedtet Magyarország és Izrael között.