Máris lezárták a látogatók előtt a Burdzs Kalifát

Vágólapra másolva!
Alig egy hónappal a világraszóló megnyitó után lezárta a kilátót a látogatók elől a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a tulajdonosa. A hivatalos indoklás szerint energiaellátási problémák merültek fel.
Vágólapra másolva!

Az Emaar Properties szerint a vasárnapi döntést a "váratlanul magas érdeklődés" indokolta, de az "energiaszolgáltatás terén felmerült technikai gondok" is közrejátszottak - áll a cég által kiadott, homályosan fogalmazó közleményben.

A 828 méter magas épület tetejére alig egy percig tartó liftezéssel száguldhatnak fel a látogatók, akik január 5., a torony átadása óta ezerszám özönlötték el az épületet. A döntés révén érintett turisták visszaigényelhetik a már elővételben megvett jegyek árát, vagy új időpontot kérhetnek a látogatásra. Ez azonban nehézkesebb lesz, lévén hogy az üzemeltetők még nem közölték, mikor nyitják meg újra a látogatói teraszt.

Forrás: AFP

Az építési munkálatok a Burdzs Kalifa több emeletén - beleértve a Giorgio Armani divatcézár által tervezett szállodának helyt adó szinteket - is zajlanak. Az egyelőre azonban még nem ismert, hogy a kilátó lezárása hatással van-e a torony más részeire. Az első 12 ezer lakónak és irodai dolgozónak februárban kellene beköltöznie az épületbe.

Dubajban ünnepélyes keretek között január 4-én este avatták fel a több mint 160 emeletet magába foglaló épületet, amelynek imázsa szakértők szerint most kisebb csorbát szenvedett.