Gigantikus léghajó lehet a luxusutazás jövője

Vágólapra másolva!
Egy brit cég bemutatta új, kissé szokatlan közlekedési koncepcióját, amely talán a jövő luxusutazásának alapja is lehet. Az Aircruise névre keresztelt jármű tulajdonképpen egy hatalmas léghajó, ami repülő szállodaként működne.
Vágólapra másolva!

Leginkább egy gyémántra emlékeztet az a légi jármű, amelynek koncepcióját egy brit cég, a Seymourpowell dolgozta ki és amely ötvözi a repülés nyújtotta élményt a luxusszállodák kényelmével. A függőleges elrendezésű léghajót természetes energia hajtja majd és kifejezetten a luxusturisták igényei szerint alakítják ki - írja a News.com.au.

Forrás: Seymourpowell
A képre kattintva galéria nyílik

A léghajó a tervek szerint 265 méter magas lesz és 396 tonnányi teher szállítására lesz képes. A fedélzeten penthouse apartmanokat, éttermeket, bárokat és kilátóhelyiségeket alakítanak majd ki. A léghajón egyszerre kb. 100 utas fér majd el.

A tervező cég igazgatója, Nick Talbot szerint az új koncepció alapja, hogy az utazás sokkal nagyobb élményt nyújt akkor, ha nem nagy sebességgel történik, hanem lassan. A tervezéskor fontos szempont volt a környezetkímélő kialakítás és üzemeltetés is, ami a mai repülőgépekre távolról sem jellemző - véli az igazgató.

Forrás: Seymourpowell
További fotókért kattintson a képre!

Az Aircruise az eddigieknél nyugodtabb, stresszmentes utazási élményt kínál majd az utasoknak, ahol nem az a legfontosabb, hogy minél gyorsabban eljussunk egyik városból a másikba.

A járművet hidrogén segítségével emelik a magasba, a horizontális mozgást pedig napenergia biztosítja majd. A tervező cég részletes műszaki leírást is készített a tervek mellé és reméli, hogy a befektetők látnak majd fantáziát az elgondolásban.

Forrás: Seymourpowell
Galéria a kép mögött

Az Aircruise a London-New York távot 37 óra alatt teszi majd meg, a sebessége pedig széliránytól függően 100-150 km/óra lesz. A fedélzeten az utasokon kívül 6 fős irányító és 14 fő kisegítő személyzet utazik majd. A terv megvalósításában a dél-koreai Samsung Construction and Trading óriásvállalat is szerepet vállal.