Dühében kerülte ki a ferihegyi ellenőrzést a belga utas

Vágólapra másolva!
Helyreállt a rend Ferihegy 2/A indulási szintjén, az utasokat visszaengedték a péntek délelőtt kiürített tranzitba, miután egy belga utas a biztonsági ellenőrzést megkerülve jutott be a tranzit váróba és szállt fel a gépére. A belga nő azzal indokolta tettét, hogy dühös volt, mert a nála lévő tejtermékeket nem vihette fel a gépre.
Vágólapra másolva!

Egy belga utas az utasbiztonsági ellenőrzést megkerülve jutott be a tranzitváróba és érvényes beszállókártyával az azóta már felszállt repülőgép fedélzetére. A belga utas ellen szabálysértési eljárást indítottak, ezért értesítették a fogadó országot is az eseményről - mondta Horváth Katalin Fanni, a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság szóvivője. Az elsődleges vizsgálat szerint az utasbiztonsági ellenőrzésnél személyi mulasztás történt.

Az esetet egy repülőtéri dolgozó jelentette a hatóságoknak - mondta a szóvivő. A Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője, Szilágyi Károly azt közölte az MTI-vel, hogy a lezárás feloldása után helyreállt a forgalom is.

A brüsszeli hatóságok megérkezése után kihallgatták a nőt, aki azt állította, dühében kerülte meg a biztonsági ellenőrzést. Felháborítónak tartotta ugyanis, hogy a nála lévő tejterméket nem viheti fel a gépre.