Kisbusznyi cápa ölt egy fokvárosi strandon

Vágólapra másolva!
Szemtanúk leírása alapján egy hatalmas fehércápa ölt meg egy nyaralóvendéget kedden a dél-afrikai Fokváros egyik népszerű strandján. A szörfös maradványait nem találták meg, mindössze egy úszószemüveget sodort partra a víz.
Vágólapra másolva!

A zimbabwei illetőségű Lloyd Skinnert először a víz alá rántotta, majd a parton lévők szeme láttára többször is a levegőbe dobta, ahogy a környékbeli vizekben élő fókákkal szokták a ragadozók.

A támadást vélhetően egy hatalmas fehércápa követte el, amelyből egyébként is sok él az itteni vizekben. Az elmúlt hetekben ráadásul az ilyenkor szokásosnál jóval több alkalommal észlltek cápát a strandok közelében. Ilyenkor egyébként egy elektronikus jelzőrendszer figyelmezteti a fürdőzőket a veszélyre.

Forrás: AFP

A 37 éves Skinner mellkasig érő vízben állt mintegy 100 méterre a parttól és épp az úszószemüvegét próbálta felvenni, amikor lecsapott rá a cápa. A szemtanúk szerint a kisbusznyi méretű állat többször is megközelítette a fiatalembert a támadás előtt, majd szájában a férfival még kétszer a part irányába fordult. Minden csupa vér volt - mondták a rémült szemtanúk.

A cápát már korábban észlelték a part menti vizekben és le is adták a riasztást, de a cápa jelenlétét jelző zászlót nem húzták fel a figyelőtornyokra.

A fehércápa-támadások közel 70 százaléka nem halálos kimenetelű, a ragadozók legtöbbször csak egyszer támadnak, néha komoly sérüléseket okozva, de a támadás után rendszerint elhagyják a helyszínt. A feljegyzett támadások kevesebb mint egyharmadánál történt az, hogy az állat többször is visszatért és magával is ragadta az áldozatot - tudósít a The Guardian.