Az Avatarról neveznek el egy kínai hegycsúcsot

Vágólapra másolva!
Az Avatar című filmről nevezték el az egyik sziklás hegycsúcsot a kínai Hunan tartományban, remélve, hogy ezzel sikerül némi hasznot húzni a hollywoodi szupermozi népszerűségéből.
Vágólapra másolva!

A Hunan tartományban fekvő Csangcsiacsie (Zhangjiajie) város festői szépségű hegycsúcsát eredetileg a Déli Ég Oszlopának nevezték, mielőtt hétfőn egy hivatalos ünnepség keretében megkapta új nevét - számolt be a helyi kormányzat hivatalos oldala, amelyen megjegyzik, hogy a film lebegő hegyeit ez a hegyvonulat inspirálta, mivel 2008-ban egy hollywoodi fotós számos felvételt készített róluk.

James Cameron szupermozijára eddig összesen 1,841 milliárd dollár értékben váltottak jegyet a nézők világszerte, ezzel minden idők legnagyobb nemzetközi sikerévé vált.

Forrás: AFP

A Csangcsiacsie reméli, hogy tőkét kovácsolhat új nevű hegyéből. A turisták például részt vehetnek az "Avatar lebegő hegyeihez vezető csodás túrán" - olvasható a Kínai Nemzetközi Utazási Szolgálat közleményében. Pandora messze van, Csangcsiacsie közel. Isten hozta az Avatar Hallelujah-hegyén. Fedezze fel a valódi Pandora világát! - ajánlja az önkormányzati portál.