A legtöbb hazai sípálya alkalmas a síelésre

Vágólapra másolva!
Sportolásra alkalmas hó várja a síelőket a legtöbb magyarországi sípályán, és az üzemeltetők remélik, hogy a pályák minősége kitart a hét végére várt felmelegedés ellenére is.
Vágólapra másolva!

Több százan síeltek szerdán Eplényben, a bakonyi sícentrumban; az öt pálya közül az egykilométeres hosszúságút használják a vendégek. A hét végére legalább 2,5-3 kilométernyi pályaszakaszt tudnak majd a vendégek rendelkezésére bocsátani - írja a Turizmus Panoráma Bulletin.

Kékestetőn a déli sípálya egyik, mintegy 400 méteres szakaszát használhatják a síelőka, a szakaszon csákányos felvonóval szállítják a látogatókat. Mivel folyamatosan hóágyúznak, a sportolásra alkalmas hó kitart a hétvégén, egy esetleges felmelegedés esetén is.

Mátraszentistvánon ugyancsak azzal számolnak, hogy megmarad a jelenleg 50-75 centiméteres hó a hét végére is, mivel megfelelő mennyiségű "ágyúzott" havat tárolnak olvadás esetére. Nem maradnak hó és működő sípályák nélkül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sem a sízők, és persze a szánkózókat is csalogatják a lejtők.

Forrás: MTI

A bükki síparadicsomban, Bánkúton nyolc pálya várja a sízőket, a hó vastagsága meghaladja a húsz centimétert. A bükkszentkereszti pályákat is jó minőségű hó borítja, és bár a száz kilométerrel távolabb lévő sátoraljaújhelyi Kopasz-hegyet lényegesen vékonyabb hólepel fedi, az korántsem olyan nagy gond. A Zemplén Kalandparknak elkeresztelt létesítmény ugyanis nem hófüggő.

Pest megye legnépszerűbb sícentrumaiban az eddig lehullott 5-30 centiméternyi porhó sem vastagsága, sem minősége miatt nem alkalmas síelésre, így itt további havazásra várnak.