Szavazhatunk a vendégbarát múzeumokról

Vágólapra másolva!
Huszonhat intézmény versenghet idén a Vendégbarát Múzeum címért, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. és az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága hirdetett meg a hazai intézmények számára. 
Vágólapra másolva!

A múzeumlátogatók a www.vendegvaro.hu-n oszthatják meg véleményüket a magyarországi múzeumokról és szavazhatnak arról, melyik intézmény érdemli ki 2009-ben a Magyarország Vendégbarát Múzeuma címet és az ezzel járó promóciós támogatást

Április 1. és május 3. között a látogatók az interneten - a www.itthon.hu-ról is elérhető szavazólapon - voksolhatnak az általuk legjobbnak ítélt múzeumra.

A program célja, hogy a látogatóbarát fejlesztések híre eljusson mind a belföldi, mind a külföldi potenciális vendégekhez és ezáltal hozzájáruljon a kulturális turizmus fejlődéséhez.

A címre azok az intézmények pályázhatnak, amelyek a látogatók megváltozott igényeit programkínálatuk bővítésével, újszerű, kreatív interaktív bemutatási módszerek, formák bevezetésével, élményt nyújtó elemek segítségével elégítik ki.

Az idei programra 32 múzeum pályázata érkezett be, amelyeket zsűri értékelt. Hat intézmény nem felelt meg a feltételeknek.