Szilveszteri utazások 3 ezer forinttól

Vágólapra másolva!
Ez már az utolsó pillanat: aki most elszánja magát, még elutazhat szilveszterkor akár a közelbe síelni, akár itthon egy meghitt, kis faluba, akár valami melegebb helyre. Tippek a háromezer forintos parasztháztól a thaiföldi pihenésig.
Vágólapra másolva!

A szilveszteri utakat érdemes jó előre lefoglalni, hiszen ez az év egyik legforgalmasabb idegenforgalmi időszaka. Az elmúlt évek tapasztalata az volt, hogy a hazai ajánlatokat ráér novemberben, december elején átböngészni, de ha messzebb készülünk, nem árt, ha már nyár végén, szeptember elején lefoglaljuk az utazást.

Idén azonban, elsősorban a világgazdaság visszaesésének köszönhetően, még az utolsó pillanatokban is van bőven választási lehetőség. Ha például egy könnyű sítúrával kezdenénk az új évet, választhatjuk az ausztriai Koralpét, ahová az Intersí kínál szilveszteri csomagot. A négy éjszakás szállodai elhelyezés félpanzióval 77 800 forintba kerül személyenként. A hotel közvetlenül a pályák alján, a liftek mellett található.

Forrás: [origo]
Koralpe lejtői

Koralpe igazi családi síterep, nincs messze Magyarországtól - mindössze 415 kilométert kell autózni Budapesttől -, a pályarendszer mérete is még épp a befogadható kategóriába tartozik. A pályák legalsó pontja 1500 méter magasan van, így kifejezetten hóbiztos terepnek számít. A kezdőket négy kék pálya várja, és szánkózni is lehet.

Egészen más élményt ígér egy párizsi városlátogatás. A Hurrá Nyaralunk utazási oldalon egy négy éjszakás kirándulás, december 30-i indulással, 89 900 forintba kerül egy személyre. Az ár a repülőjegyet (Wizz Air), a középkategóriás szállást (elővárosi szállodában), a reggelit és a metrójegyet tartalmazza, a vacsorákért és a múzeumi belépőjegyekért viszont külön kell fizetni.

Forrás: AFP

Ha egyénileg szervezünk hasonló utat, a Wizz Air járatára 37 980 forintért foglalhatunk jegyet (feladott csomagok és a foglalásért felszámított díjak nélkül) ugyanerre a dátumra, ha viszont egy éjszakával tovább maradnánk, már csak 30 980 forintba kerül a jegy. Ehhez a jegyhez a Booking.com oldalon 460 euróért találtunk kétcsillagos szállodát a Gare du Nord közelében, ez éjszakánként 115 eurót, körülbelül 30 ezer forintot jelent, azaz egy főnek 15 ezer forintba kerül az éjszaka.

Aki itthon maradna, annak például a Budavár Tours oldalán megtalálható hajdúszoboszlói programot ajánljuk: három éjszaka az In Hotelben, félpanziós ellátással. A szilveszteri kiruccanás 42 ezer forintba kerül egy személyre, ennyiért a szálloda wellnessrészlegét is lehet használni, kapunk szilveszteri vacsorát és egy masszázst is.

Forrás: [origo]
Az In Hotel Hajdúszoboszlón

Ha ennél is kedvezőbb árú megoldást, ám igazi falusi hangulatot szeretnénk, a Tisza-tónál, Poroszlón, a hasonló nevű parasztházban ellátás nélkül háromezer forintért foglalhatunk szállást éjszakánként egy személyre. Ugyanennyiért a Zemplén egyik legszebb fekvésű falujában, Mogyoróskán a Várhegy vendégházhoz tartozó kisebbik, kétszobás, konyhás parasztházat még meg lehet csípni. A környéken remek túrák tehetők például a falu fölött magasodó regéci várba, a közeli Boldogkő várába, vagy Vizsolyba.

Forrás: [origo]
Boldogkő vára

Aki többet is hajlandó és tud áldozni egy szilveszteri utazásra, ráadásul még egy kis melegre is vágyik, annak az egyik legvonzóbb célpont Thaiföld lehet, ahová évek óta szép számban utaznak magyar turisták. A válság miatt kicsit visszaestek a thaiföldi utazások, de éppen ezért még akad hely a szilveszteri járatokra is. Thaiföldön a szigetek számítanak ma már az első számú célpontoknak, ám ettől még a kissé megkopott fényű Pattayán is el lehet tölteni egy hetet. A tenger meleg, süt a nap, hideg a sör, mi baj lehet?

Forrás: [origo]
Pattaya látképe

A kinézett program december 28-án indul, nyolc éjszakát tölthetünk el egy pattayai négycsillagos szállodában, s az ellátáshoz büféreggeli tartozik. Az ára 345 ezer forint, de ezen felül külön kell fizetni a reptéri illetéket, az utasbiztosítás, az útlemondási biztosítást, a foglalási díjat és a fakultatív programok díját.

Forrás: [origo]
Az A-One royal Cruise Hotel

A thai kormány döntésének köszönhetően március 4-ig nem kell fizetni a thai vízumért, ha a budapesti nagykövetségen igényeljük. Amennyiben érkezéskor, a repülőtéren tesszük ugyanezt, 1000 bahtot kell fizetnünk. Thaiföld elhagyásakor kilépési illetéket is kell fizetni, ez 700 baht személyenként, így nem árt tartalékolni egy kis pénzt az utolsó napra is.