Tizenhét év után indul újra a Malév belgrádi járata

Vágólapra másolva!
1992 után újraindította Belgrádi járatait a Malév. Ezután naponta repül majd gép a szerb fővárosba. Nyugat-Európa felé átszálló utasokra számítanak.
Vágólapra másolva!

Közel két évtizedes szünet után, hétfőn kora délután ismét Malév gép landolt Belgrádban. Budapest és a szerb főváros között ezentúl naponta közlekedik majd repülőgép - közölte a Malév és a Budapest Airport. A magyar légitársaság az átszálló utasok, az üzleti és turisztikai céllal Magyarországra látogatók számának növekedését várja az új járattól.

Várhatóan főként a régióból Észak- és Nyugat-Európába utazók érdeklődésére számíthat. Számos szerb állampolgár utazik rendszeresen Németországba, Svájcba és Olaszországba, mely országok több nagyvárosába a Malév napi rendszerességgel, a belgrádi járathoz időben kényelmesen csatlakozó járatokat kínál.

A Malév 1992-ben még a délszláv háború kirobbanása miatt függesztette fel a belgrádi járatot, amely a Malév hálózatának egyik legfontosabb városa volt. Azóta a szerb fővárost csak átszállással tudták elérni a magyar utasok.