Több száz járatot törölnek az Iberia-sztrájk miatt

Vágólapra másolva!
Kétnapos sztrájkba kezdett a spanyol Iberia légitársaság személyzete. A munkabeszüntetés miatt több száz járatot töröltek. Rövid időn belül ez már a második sztrájk a cégnél, a személyzet a munkabeszüntetéssel béremelést és a kollektív szerződés módosítását akarja elérni.
Vágólapra másolva!

Az AP hírügynökség értesülései szerint az Iberia a napi mintegy ezer menetrend szerinti járatából 368-at kényszerült törölni kedden. A társaság vezetése közölte, hogy a népszerű üdülőhelyekre - például a Kanári-szigetekre, illetve a Baleári-szigetekre - rendesen közlekednek a járatok, és a sztrájk nem érinti az Iberia nagy távolságú járatainak többségét sem.

Forrás: [origo]

Rövid időn belül ez már a második sztrájk a spanyol légitársaságnál, a személyzet a munkabeszüntetéssel béremelést és a kollektív szerződés módosítását akarja elérni. A cég vezetése és a szakszervezetek vasárnap ismét tárgyaló asztalhoz ültek, de nem jutottak eredményre.

A spanyol légitársaság néhány hete költségcsökkentő programot hirdetett meg. Ez egyebek között a bérek két évre történő befagyasztását, és létszámcsökkentést irányzott elő. Emellett bejelentették egy új leányvállalat megalakítását, amely a rövid és közepes távolságú repülésben venné át az Iberia eddigi feladatait, míg az anyavállalat elsősorban a latin-amerikai, nagy távolságú járatok működtetésére összpontosítana.