Vágólapra másolva!
Az elegáns dizájnhotelek falai között működtetett hangstúdiók egyre népszerűbbek. A hírességek itt rögzítik albumaikat és ugyanitt szállnak meg. A sztárok óriási vonzerőt jelentenek a turisták számára is. A Twitteren például igen gyorsan terjed a hír, ha valamelyik énekes feltűnik, és a menedzsment tapasztalatai szerint ilyenkor azonnal megnő a foglalások száma. Íme a világ hét legjobb hangstúdiós szállodája, ahová fejvesztve rohannak a turistának álcázott rajongók.
Vágólapra másolva!

Semmi kétség: a nagy szállodaláncok ideje leáldozóban van, mert a legújabb trendek a butik- és a dizájnhoteleknek kedveznek. A steril hangulatú egyenszobák után, az utazók kisebb, de barátságosabb szállodákat keresnek, olyanokat, amelyek egyedi stílus képviselnek. Ezekben a 20-40 ágyas hotelekben az ultramodern design mögött rendszerint hi-tech berendezések, és trenddiktáló enteriőrök várják az igényes utazókat.

Nincsenek keményre vasalt fehér ágyneműk és kék csempével kirakott, négyszög alakú hagyományos medencék. Van helyettük formatervezett nyugágy, steppelt tapéta, lila porcelánkád, uv ablakkeret, és edzett üvegből készült látványlift.

Forrás: [origo]

Hangstúdiós hotel az új trend: hallani a különbséget

Hogy jön össze a hangstúdió a szállodával? Mi köze a kettőnek egymáshoz? Az elegáns környezet és igényes enteriőr nemcsak az egyszerű utazókra, de a hírességekre is inspirálóan hat. Egy butik hotel ízlésesen berendezett hangstúdiójában szívesebben töltik az idejüket a sztárok, nagyobb lendülettel vetik bele magukat a munkába, ráadásul a kiadók szerint anyagi és minőségbeli különbség is mutatkozik az elkészült lemezeken. Kábelek és műszaki berendezések között ugyanis lassabban és nehézkesebben megy a munka, míg a dizájnhotelek dizájnstúdióiban gyorsabb, és jobb teljesítményt nyújtanak a hírességek- állítják a kiadók.

A legtöbb ilyen hangstúdióval felszerelt hotel az amerikai kontinensen található, de az új trendre természetesen ráharaptak az ázsiai és a karibi szállodák, és persze a turisták is.

Setai Hotel, Miami

Lenny Kravitz volt az első, aki Miamiban megnyitotta (saját tervezésű) stúdióját, a Setai dizájn hotelben, a Collins Avenue 2001 alatt. Az énekes kedvet kapott a tervezéshez miután pozitív kritikát kapott élete első dizájner munkájára, amelyet a szintén Miamiban található Delano Hotel felkérésére készített. Kravitz most összekötötte a kellemest a hasznossal, vagyis új hobbiját a munkájával társította. A Setai stúdióba máris olyan zenészek foglaltak stúdióidőt, mint Justin Timberlake, Jay-Z, Chris Cornell, és Mary J. Blige.

Forrás: [origo]

A Setai Hotel vezetése is elégedett, hiszen a sztárok óriási vonzerőt jelentenek a turisták számára. A Twitteren gyorsan terjed a hír, ha valamelyik énekes feltűnik, és a menedzsment tapasztalatai szerint ilyekor azonnal megnő a foglalások száma. Az árak 400 és 2400 dollár között mozognak /fő/éj.

Trump Soho, New York

A Manhattanben (Spring Street 246.) található fashion-hotel, nemcsak hangstúdiójával keltett nagy érdeklődést, hanem azzal is, hogy a szálloda épületében található a keleti part legnagyobb alapterületű lakosztálya. Az izgalmakat csak fokozza, hogy a bútorok kizárólag FENDI tervezésűek, a szolgáltatásokat felsorolni pedig szinte lehetetlen.

Forrás: [origo]

A galériától kezdve a keleti hangulatú fürdőn át a tornateremig minden megtalálható itt: tetőtéri medence, számos étterem, borospince, könyvtár, bálterem, konferenciaközpont és persze hangstúdió. Egy éjszaka 500 dollártól kezdődik, de jövő februárig alig van már szabad szoba.

The Yamu, Phuket, Thaiföld

Szintén a világsztárokra és azok rajongóira apellál a thaiföldi Phuketen található The Yamu Hotel. Itt igazi trópusi hangulatban folyhatnak a lemezfelvételek. A többszörös díjnyertes szállodában hatalmas egyterű helységek, tágas lobby, és különösen kifinomult ízléssel megálmodott közös helységek találhatók. A hotel központi épületét 13 kisebb villa öleli körbe, saját medencével és buja trópusi kerttel. Néhány közülük egészen a tengerparton helyezkedik el.

Forrás: [origo]

Az ide érkező sztárok szerint az Andamán tengerre nyíló öbölnek megindítóan szép hangja van, amit állítólag nem a fül, hanem a lélek hall. Ezeket a hangokat próbálják a hangmérnökök is rögzíteni, vagyis arra számítanak, hogy a paradicsomi környezet hatással lesz az sztárok teljesítményére. Itt dolgozott többek közt Kate Moss férje, Pete Doherty.

Sunset Marquis, Los Angeles

A Sunset Marquis méretéből adódóan nem tipikus dizájn hotel. A szálloda azonban már régóta népszerű a sztárok körében, ezért a vezetőség úgy döntött, hogy az alagsorban ultramodern stúdiót alakít ki, hogy az együttesek ne csak ebédelni és italozgatni járjanak hozzájuk, hanem dolgozni is. A bandák számára a munkavakáció itt persze nem olyan élvezetes, mint mondjuk Thaiföldön, de a városba érkező turisták szép számmal foglalnak szobát egy-két autogram és néhány közös fotó reményében. A kényelmesebb sztárok, mint Ozzy Osbourne, vagy Madonna főleg a felszereltség miatt dolgoznak itt. Az alagsorban található The Nightbird Recording Studio ugyanis jelenleg a világ legjobb stúdiójának hírében áll.

Forrás: [origo]

Szobát már 4-600 dollárt kaphatnak a legelszántabb rajongók. Akik pedig csak lesifotóznának, azok a szálloda híres VIP whiskey bárjában várakoznak egy alibi kóla mellett.

Geejam Hotel, Jamaika

Jamaika főleg a közelsége miatt csábító az amerikai sztárok számára, de az egyszerű utazók körében is igen közkedvelt célállomás a sziget. A Geejam üde, karibi hangulatú szállója a Port Antonióhoz közeli San-San-ban található a sziget keleti csücskében. Jamaika három nagyobb reptere közül a Ken Johns-i van a legközelebb, alig félórányi autóútra. Foglalás esetén természetesen transzfert is biztosít a szálloda Kingstone-ból, (autóval kb. 2 óra) a Norman Manley repülőtérről.

Forrás: [origo]

San-San-ból mesés kirándulásokat szerveznek a közeli Somerset vízeséshez, a Port Antonio-i világítótoronyhoz, valamint a John Crow Nemzeti Parkhoz.

Környék népszerű a nászutasok, a reklámfotósok, a színészek és a rock sztárok körében. Egyesek dolgozni, míg mások nyaralni jönnek ide. A művészek közül Grace Jones az egyik leggyakrabban visszatérő vendég, de évente többször érkezik munkavakációra Gwen Stefani is. Ő azóta esküszik a helyre, mióta a No Doubt-al, itt a szálloda stúdiójában készített lemezük 2003-ban Grammy díjat nyert. A Geejam Hotel vendégkönyvében olyan zenészek bejegyzései is olvashatók, mint Beyonce, Justin Timberlake, és az Aerosmith.

Palms Place, Las Vegas

Soha ilyen olcsón nem lehetett szobát foglalni a Palms-ban, mint most. Még egy átlag szállodához képest is bagóért (159 dollár/fő/éj) vehetnek ki szobát azok a turisták, akik meglesnék Britney Spearst, ahogy a szálloda stúdiójába rohan délelőttönként.

Forrás: [origo]

A hely többek közt azért is kedvelt az olyan sztárok körében, mint Spears, mert táncterme is van, tehát komplett műsorszámokat próbálhatnak és koreografálhatnak. A szálloda stílusa igazodik a vegasi miliőhöz: fényűző, modern - és ami ritkábban tapasztalható ebben a városban- stílusos is.

Mosser Hotel, San Francisco

Közel sincs ekkora fényűzés San Francisco-ban a The Mosser Hotel-ben, jóllehet ez a szálloda sem nevezhető fapadosnak. A város egyetlen stúdiós szállodájába régimódi zenészek, és olyan sztárok érkeznek, akik nem keresik a feltűnést és nem igénylik a fényűzést. Itt nincs security, és nincsenek kidobók. A Studio Paradiso-ban kis túlzással szabad ki-be járása van szinte mindenkinek. A szállodát a Unuion Square-en keressük, közel a bevásárló negyedhez.

Sz.K.