Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Prágai hotelajánló 50 euró alatt

Vágólapra másolva!
Lassan az utolsó meleg, nyárinak nevezhető napok is elmúlnak, visszafordulhatatlanul belecsúszunk az őszbe, ilyenkor jön el az ideje a városlátogató kirándulásoknak. A magyar turisták hagyományosan a cseh fővárost részesítik előnyben a leginkább, közelsége, látnivalói és nem utolsó sorban a sör miatt. Válság idején különösen nem mindegy, milyen áron találunk szállást, ezért most néhány 50 euró alatti lehetőséget ajánlunk az utazást tervezgetőknek.
Vágólapra másolva!

Prágában valamiért sokkal egyszerűbb és logikusabb a tömegközlekedés, mint Budapesten, ezért egy hosszú hétvégén sokat lehet spórolni, ha nem a belváros kellős közepén keresünk magunknak szállást. Több lehetőség is kínálkozik, ahol metró, vagy villamosjárat közelében olcsón alhatunk.

Az egyik legolcsóbb szállodai megoldás a kétcsillagos Hotel Fortuna Luna, a hátizsákosok kedvence, amely a város észak-keleti részében fekszik néhány perces sétára a Strizkov metróállomáshoz. Innen kb. 10 alatt a történelmi belvárosban lehetünk. A szálloda legnagyobb előnye - az ára mellett - hogy innen nyílik az egyik legjobb kilátás a városra.

Forrás: [origo]

Az októberi őszi szünet idejére kétágyas szobát már 30 euróért találtunk reggelivel, de ha társasággal megyünk, egy négyágyas szobát már 50 euróért megszerezhetünk, s a reggeliért sem kell külön fizetni.

Metróznunk sem kell, ha a szintén kétcsillagos U Lilie panzióban foglalunk szobát az őszi szünetre. A szálláshely ugyanis a belváros szívében található, néhány méterre a Károly-hídtól, így nem kell költenünk metrójegyre. Ennek azért van ára, hiszen egy éjszakára 75 euróba kerül egy szoba két személyre reggelivel, de cserébe egy hangulatos, családi üzemeltetésű szállóban pihenhetjük ki a napi városnézést.

Forrás: [origo]

A szállodában gyereksarok is van, a hallban pedig ingyenes internetezési lehetőség. A közelben nemrégiben nyílt egy borbár, ahol a szálló vendégei 10 százalékos kedvezménnyel fogyaszthatnak. Lehetőség van repülőtéri transzfert kérni a portán, de ez a szolgáltatás feláras természetesen.

Még mindig belefér egy könnyebb esti sétába, ha a Prague City panziót szemeljük ki szállásunk helyszínéül a Zizkov negyedben. Az óvárosba tíz perc alatt érhetünk be gyalog, de villamossal is mehetünk. A szálloda csupán egyetlen megállóra van a Vencel tértől, a járművek ráadásul éjjel-nappal közlekednek.

Forrás: [origo]

A szobák többségében kád és légkondicionáló is van és nem mellékes, hogy az egész panzió területén ingyenes wi-fi áll a vendégek rendelkezésére. A kétágyas szoba 55 euróba kerül egy éjszakára reggeli nélkül, a négyszemélyes családi szobáért pedig 79 eurót kell fizetni.

A limitként megszabott napi fejenkénti 50 euróba akár háromcsillagos egység is belefér. Például a Best Western lánc egyik egysége, ami azért is szerencsés választás, mert a nagy hotellánchoz tartozó szállodák mindegyike elér egy bizonyos minőségi színvonalat.

Forrás: [origo]

A belváros déli részén lévő Hotel Pav igazi klasszicista épületben található, amely 1806-ban épült. A szállót a három feketerigó házának is nevezik a bejárat felett látható címer miatt. A szállodát 2006-ban teljesen felújították és jelenleg 89 szobával várja vendégeit. A hotelben kitűnő étterem működik, amely bár érfekvését tekintve a drágább kategóriába tartozik, egyszer érdemes kipróbálni. A Hotel Pavban egy kétágyas szobáért akciósan 67 eurót kell fizetni reggelivel együtt az október végi időszakban.

A háromcsillagos kategóriában szintén a megfizethető kategóriába tartozik személyes kedvencünk, a Hotel U Tri Bubnu (hotel a három dobhoz). A hangulatos szálloda igazán családias, csupán 18 szobával rendelkezik, így nem is mindig egyszerű szabad helyet találni itt.

A hotel 50 méterre található az Óváros tértől és közvetlenül Franz Kafka egykori lakóházára néznek a szobák. A szállodának otthont adó épület egyébként az UNESCO világörökség része.

Forrás: [origo]

Az U Tri Bubnuban ingyenesen használható az internet, sőt még laptopot is kölcsönözhetünk szintén térítésmentesen. Hasznos és ajánlott szolgáltatás a recepción igényelhető angol, francia, olasz és német nyelvű audió idegenvezető készülék, amiért szintén nem kell fizetni.

A kétágyas szoba reggelivel 85 euróba kerül két személyre, a háromágyas szobákért 99 eurót kell fizetni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről