Egymilliárd dollárból épül Harry Potter témapark

Vágólapra másolva!
Jövő évtől kezdve teljesen újfajta módon fedezheti fel a világ sok millió Harry Potter imádója kedvenc varázslóinasuk világát. 2010-ben nyitják meg ugyanis Floridában a Universal Studios területén azt a szabadidő komplexumot, amely lélegzetelállító látványosságokat, éttermeket és üzleteket foglal majd magába.
Vágólapra másolva!

A "Harry Potter varázslatos világa" nevű témapark célja, hogy a J.K. Rowling regényeiből és a filmekből jól ismert szereplőkbe és a róluk szóló történetekbe valódi életet leheljenek. A hatalmas terület középpontját a Hogwarts kastély foglalja majd el. Minden izgalmas kaland, amely Harry Potterrel megtörtént, itt nálunk a parkban valósággá válik - nyilatkozta Tom Williams, az Universal Parks & Resorts elnöke - olvasható a Turizmus Panoráma Bulletinben.

Forrás: AFP

A parkban lesz majd hullámvasút, ahol a hajmeresztő utazás közben a film és a könyv legnagyszerűbb részleteit játsszák be. Még bagolyposta is lesz, ahonnan a látogatók leveleket és képeslapokat küldhetnek el. A tervezett új témaparkkal újabb csúcspontot ér el a Harry Potter őrület. A The Times című brit napilap szerint a park beruházási költsége kereken 1 milliárd dollár lesz.