Washington felkészül Dan Brown újabb rajongóira

Vágólapra másolva!
A korábbi példákból tanulva a washingtoni turisztikai hivatal már jó előre felkészül a turistaáradatra, ami Dan Brown új könyve, az Elveszett szimbólum megjelenését követően várható.
Vágólapra másolva!

A napokban kerül boltokba Dan Brown, a Da Vinci kód szerzőjének új könyve, az Elveszett szimbólum, s az író előző könyveinek sikeréből tanulva az amerikai főváros idegenforgalmi irányítói megpróbálnak időben felkészülni a várható turistaáradatra. A Destination DC ezért most egy új weboldalt indított, amely azokat a helyeket ismerteti az érdeklődőkkel, amelyek Brown új regényében is szerepelnek - írja az ABC News.

Az író első sikerkönyve, a Da Vinci Kód bemutatását követően a regény cselekményének helyszínein - például a párizsi Louvre-ban - többszörösére nőtt a látogatók száma. A regényben szintén megjelenő skóciai Rosslyn kápolnában például háromszorosára nőtt a forgalom a könyv és a belőle készült film sikere nyomán.

Forrás: AFP

Az új honlapon olyan washingtoni nevezetességek szerepelnek, amelyekről tudható, hogy valamilyen formában szerepet kapnak a regényben, így a Capitolium, vagy a közelében lévő amerikai botanikus kert.

A könyv sztorijáról keveset lehet tudni, de valószínűleg az eddigieknek megfelelően valamilyen formában a szabadkőművességről szól majd. Az újonnan elindított honlapon így az amerikai fővárosban fellelhető, néhány szabadkőműves kötődésű épület is szerepel, például a George Washington nemzeti szabadkőműves emlékmű, vagy a 16-dik és az S utca kereszteződésében található 20. század eleji szabadkőműves templom is.