Magyarországnyi turista járt augusztusban Kínában

Vágólapra másolva!
Éledezni látszik a tavaly május óta folyamatos visszaesést mutató beutazó turizmus Kínában. Augusztusban 11 millió turistaérkezést regisztráltak az ázsiai országban.
Vágólapra másolva!

A kínai turisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint augusztusban több mint 11 millió turista érkezett Kínába, a Hongkongba, Makaóra, illetve Tajvanra látogatók ebben a számban nincsenek benne. A tavalyi év augusztusához képest ez 3,06 százalékos növekedés, aminek főbb forrásául - Oroszországon kívül - 16 országot neveznek meg.

A beutazó turizmusból származó bevétel megközelíti a három és fél milliárd amerikai dollárt, ami éves viszonylatban 5,38 százalékos növekedést jelent. A forgalom tekintetében júliusban még l3,05 százalékos csökkenést mutattak a számok 2008 júliusához képest.

Forrás: AFP

A gazdasági válságot, mind a forgalmat, mind a bevételeket illetően ugyancsak megszenvedte a kínai turizmus - szól a beszámoló értékelése. A némileg derűlátó tendenciákat jelző adatok mellett azonban a hivatal jelentése kitér arra is, hogy a népköztársaságból csak augusztusban 4 millió 650 ezren utaztak külföldre, valamint a különleges státust élvező kínai területekre, ami egy évre vetítve 11,69 százalékos növekedésnek felel meg. A három legnépszerűbb célállomás: Hongkong, Makaó és Dél-Korea volt.