Vágólapra másolva!
A Magyar Turizmus Zrt. elindította YouTube csatornáját, amelyet a korábbi adminisztrátor, a Google Magyarország bocsátott rendelkezésére. Az MT Zrt. a világ legnagyobb videó megosztóján ezentúl saját, márkázott csatornán át is közzéteszi reklám-spotjait, turisztikai filmjeit, illetve a társaság a YouTube-on fellelhető, mások által készített rövidfilmekkel is színesíti az ország turisztikai megjelenését.
Vágólapra másolva!

Az MT Zrt. nem titkolt célja, hogy a csatornára feliratkozók, illetve a videókat megtekintők körében népszerűsítse Magyarország turisztikai kínálatát, és a jövőben direkt üzeneteket jutasson el hozzájuk. A középtávú célok között szerepel egy, kifejezetten a YouTube-on meghirdetett pályázat is, melyen vagy az MT Zrt. korábbi kisfilmjeinek feldolgozását, vagy teljesen saját készítésű "országimázs-filmeket" vár majd a szervezet.

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi vezetője a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta, hogy 2009-ben várhatóan az európai utazási piac 38 százalékát az interneten keresztül foglalják, ezért kiemelkedően fontos, hogy a megfelelő eszközökkel próbálják elérni az utazni vágyó közönséget - derül ki a MT Zrt. közleményéből.