Új Wizz Air-járat Németországba

Vágólapra másolva!
Elindítja Budapest - Düsszeldorf (Weeze) járatát a Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága. Az új járat 2009. szeptember 21-től, kezdetben heti két alkalommal, hétfőn és pénteken közlekedik majd. A téli menetrendben a járatszám heti három alkalomra nő.  
Vágólapra másolva!

Budapest - Weeze a 40. új járat, amelyet az idei évben indít a Wizz Air. A társaság utasainak száma az általános gazdasági recesszió ellenére dinamikusan tovább nő, idén várhatóan 30 százalékkal több utas veszi igénybe a Wizz Air járatait, mint az előző évben. A 2009-re prognosztizált 7,5 milliót meghaladó utas-számmal a piacvezető diszkont légitársaság Közép-Kelet Európa legnagyobb légi utasszállítójává válhat, megelőzve valamennyi hagyományos légitársaságot is a térségben.

Az új járat célállomása, Weeze repülőtere Nyugat-Németországban a holland határ közelében, Düsseldorftól 80 km-re található. Repülőjegyek a Weeze-Budapest útvonalra 2009. július 13-tól, hétfőtől foglalhatók.

A Wizz Air jelenleg 26 Airbus A320 repülőgépet üzemeltet 11 bázisról Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában és Csehországban. A légitársaság július 10-én vette át a 26. vadonatúj repülőgépet, amely Prágából közlekedik majd.