Nem engedik a szerb utasszállítókat Dubrovnikba

Vágólapra másolva!
Hoppon maradt 800 szerb utas, mert a horvát illetékes hatóság törölte a JAT szerb állami légitársaság Belgrád-Dubrovnik járatait. 
Vágólapra másolva!

A szerb média fölháborodott a járattörlések miatt, miközben a szerb infrastruktúráért felelős miniszter, Milutin Mrkonjic összehívta a szerb és a horvát tárgyalófelet, hogy rendezzék a kínos ügyet - írta a Slobodna Dalmacija című napilap.

Kiderült, a JAT légitársaság olyan értesítést kapott a horvát civil légi közlekedési hatóságtól, hogy idén július elején két alkalommal próbajáratot közlekedtethet a Belgrád-Dubrovnik vonalon, de ez elmaradt, holott 800 utas megvette a jegyét.

A probléma az, hogy Horvátország és Szerbia között nincs aláírt egyezmény a légi közlekedésről - mondta az újságnak Marina Haluzan a horvát tengeri, légi és közúti közlekedés minisztériumának szóvivője.

A zágrábi Vecernji List arról írt, hogy az első félévben 7 százalékkal visszaesett a külföldi turisták száma az Adriai-tenger üdülőhelyein a tavalyihoz képest. Damir Bajs turisztikai miniszter sajtóértekezletén azt mondta, hogy 17 százalékkal viszont nőtt az Ukrajnából és Szerbiából érkezett üdülők száma, az oroszok 30 százalékkal kevesebben jöttek, mint 2008-ban, és csökkent a magyar, a svéd és a lengyel turisták száma is a horvát Adrián.