Afrika az idegenforgalmi válság nyertese

Vágólapra másolva!
Éves összevetésben 8 százalékkal esett vissza a nemzetközi turizmus az idei első negyedévben - derül ki az Idegenforgalmi Világszervezet (UNWTO) csütörtökön nyilvánosságra hozott adataiból.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ szakosított szervezetének júniusi turisztikai barométere szerint január-márciusban világszerte 269 millió turista utazott külföldre, 22 millióval kevesebb mint 2008 azonos időszakában. A visszaesést az átfogó pénzügyi válságnak és az új típusú influenza egyre erősödő terjedésének tulajdonítja a szervezet, amely mindazonáltal azt jósolja, hogy a második félévben lassul a hanyatlás üteme, és éves szinten 4-6 százalékkal esik vissza a nemzetközi turizmus az idén.

Afrika kivételével minden kontinens megszenvedte a válságot, legerősebben Európa, ahova 10 százalékkal kevesebb turista látogatott el az idei első negyedévben. Észak- és Dél-Amerikába 5, Ázsiába és a csendes-óceáni régióba pedig 6 százalékkal utaztak kevesebben. Súlyos, 18 százalékos csökkenést regisztráltak a Közel-Keleten. Kenyának és a földközi-tengeri partvidékének köszönhetően Afrika viszont 3 százalékos gyarapodást könyvelhetett el.