Ingyenes utasbiztosítással csábít Mexikó

Vágólapra másolva!
A mexikói főváros ingyenes utasbiztosítást ad majd a hazai és külföldi turistáknak, hogy így próbálja fellendíteni az új típusú influenza felbukkanása óta igencsak visszaesett idegenforgalmat. Mindezt Mexikóváros polgármestere, Marcelo Ebrard jelentette be kedden, hozzátéve, hogy ez lesz az első ilyen kezdeményezés a világon.
Vágólapra másolva!

A turizmus Mexikóváros egyik legfontosabb bevételi forrása: évente hétmillió látogató érkezik ide, közülük három millióan külföldről. Az A/H1N1 vírus felbukkanása után azonban a hotelek foglaltsága idén április-májusban mindössze 10 százalékosra zuhant, s még az elmúlt napokban is csak 59 százalékos volt.

A biztosítás egyébként nem csak az új típusú influenzában megbetegedettekre vonatkozik majd (ez a kór eddig 138 halálos áldozatot követelt Mexikóban), de minden más betegségre és balesetre is. Így a biztosítás fedezi majd a fogorvosi ellátást, a szállodai lábadozás, vagy éppen az egészségügyi okokra visszavezethető hazaszállítás költségeit, de a poggyászkárt, sőt a repülőjáratok késése miatti károkat is. Az új szolgáltatást a város 460 szállodájának vendégei vehetik igénybe, s azt egy nemzetközi biztosítótársaság garantálja majd.