Újrafestették a Káli-medence turistajelzéseit

Vágólapra másolva!
Önkéntesek festették újra a turistajelzéseket Salföldtől Kékkútig, visszakapcsolva az útvonalat az országos Kék-túra vérkeringésébe. 
Vágólapra másolva!

A Veszprémi Természetbarát Szövetség önkéntesei, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. dolgozói, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai a közel 4 kilométeres távot bejárva szépítették meg a Káli-medencét is érintő Kék-túra vonal egy szakaszát: a lekopott, sok helyen alig látható kék jelzéseket 10 év után újrafestették.

A túrajelzések festése mellett a bakancsos turisták tájrendezést is végeztek: a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának iránymutatásai alapján a résztvevők a tájidegen ecetfasarjakat vágták vissza - közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég hétfőn a távirati irodával.

Forrás: [origo]

A Természetbarát Szövetség, amelynek Veszprém megyében 667 tagja van, ebben az évben kiemelten figyel a Balatoni Kék-túra szakaszainak felújítására. Az önkéntesek nemcsak ezen a tájon, hanem az egész ország területén végzik a csaknem 13 ezer kilométer jelzett turistaút tisztítását és karbantartását.

A két, egyenként nyolc kilométer hosszú, önmagába visszatérő túraút a Káli-medence természeti kincseit, vízbázisát és kőzettani érdekességeit, valamint az itt élő népek hagyományait mutatja be a turistáknak.