Megduplázta romániai forgalmát a Wizz Air

Vágólapra másolva!
Közel megkétszerezte utasainak számát az első négy hónapban a Romániából induló és oda érkező járatain az olcsó jegyes WizzAir légitársaság, a tavalyi év hasonló időszakához képest.
Vágólapra másolva!

A cég szerdai közleménye szerint január-április között több mint félmillió utast szállítottak, ez 96 százalékos növekedést jelent a tavalyi év első négy hónapjához képest. Ennek alapján a magyar vállalat arra számít, hogy az idei első félévben 690 ezer utast szállítanak majd a román piacon, ami 86 százalékkal lenne több, a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva.

Kázmér Natasa, a WizzAir kommunikációs igazgatója szerint a növekedés annak köszönhető, hogy új járatokat és új bázist nyitottak Romániában. A vállalat arra számít, hogy az idén 1,7 millió utas szállítanak, miután tavaly a romániai járatokat 900 ezren vették igénybe.

A légitársaság az idén Temesváron nyitotta meg harmadik romániai bázisát a bukaresti és a kolozsvári után. Újabb járatokat indított Barcelona, Milanó, Valencia, Velence és Párizs irányába, s ezzel megkétszerezte kapacitását Romániában.

A WizzAir hetente 13 célpont irányába 100 járatot működtet Romániában, ahol az EasyJet, a Blue Air, a SkyEurope, a Myair, a Ryanair és a Germanwings olcsó jegyes társaságok a vetélytársai.