Saját magukra kértek karantént a turisták

Vágólapra másolva!
Saját maguk karanténba zárását javasolták egy ausztrál turistahajó utasai a sydneyi kikötőben, miután visszatértek kilencnapos utazásukról a Nagy-korallzátony környékéről. A meglepő javaslatot azért tették, mert útközben négy utas is megbetegedett az új típusú influenzától.
Vágólapra másolva!

A hajókirándulásról visszatért utasok közül 2 ezren döntöttek úgy, hogy önkéntes, egy hétig tartó karanténba vonulnánk, amelyet otthonukban, vagy szállodában töltenének el.

A turistahajón az út során 170 utason is az új típusú influenza tüneteit fedezték fel a hajóorvosok, de végül három utasnál és a személyzet tagjai közül egy főnél bizonyultak pozitívnak a tesztek - írja az Msnbc Travel.

A hatóságok az összes utast megvizsgálták és az egyelőre bizonytalan eseteknél is azt javasolták az embereknek, hogy egy hétig maradjanak otthonukban.

A haj egyébként hétfőn újra kifutott és a személyzet tagjai közül sokan ismét a fedélzeten voltak, de a hajóstársaság vezetője szerint mindegyikük kapott a vírus elleni Tamiflu nevű készítményből. .

Ausztráliában eddig 44 megbetegedést regisztráltak az elmúlt két hétben, ezek közül egy sem bizonyult végzetesnek.