Büntetné a túlsúlyos utasokat a Ryanair

Vágólapra másolva!
A nehéz időkre tekintettel újabb bevételnövelő ötlettel állt elő a Ryanair: az ír fapados légitársaság adót fizettetne a túl nehéz utasokkal, miután egy közvélemény-kutatás során a megkérdezettek egyharmada voksolt az elhízott utasok megbüntetése mellett.
Vágólapra másolva!

A társaság honlapján két hétig szavazhattak az emberek a felvetett költségcsökkentő-bevételnövelő ötletekről. A 100 ezer szavazó 29 százaléka vélte úgy, hogy pótdíjat kellene fizettetni a túlsúlyos utasokkal, és ezzel ez lett a legnépszerűbb javaslat.

A Ryanair a következő körben arról fogja kérdezni az embereket, hogy mi legyen a pótdíj kivetésének alapja. A felvázolt négy lehetőség közül az egyik az, hogy a férfiaknál 130 kilogramm, a nőknél 100 kilogramm felett minden egyes többlet kiló után kellene pótdíjat fizetni. A másik lehetőség, hogy az utassal még egy ülést kifizettetnének, ha csípője egyszerre mindkét karfához hozzáér.

Forrás: [origo]

A túlsúlyosakra kivetendő adó után a második legnépszerűbb ötlet az volt, hogy az utasok 1 eurót fizessenek az olyan vécépapírért, amelyen Michael O'Learynek, a Ryanair főnökének arcképe díszeleg. Ez az ötlet 25 százalékos támogatottságot kapott.

A Ryanairnak ez már a sokadik ötlete a bevételek növelésére. Legutóbb azzal lepte meg az utazóközönséget, hogy ezentúl pénzt kérne a fedélzeti mosdó használatáért is, a mosdók ajtajára pénzbedobókat szerelnének. A használati díj egy font lenne. Korábban azt közölték, hogy az év végéig valamennyi repülőtéren felszámolják a jegykezelő pultokat, vonali bejelentkezésre ösztökélve az utasokat.