Elszabadultak a bébipitonok az utasszállítón

Vágólapra másolva!
Négy bébi piton tűnt el útközben egy ausztrál személyszállító repülőgép csomagteréből, és mivel az apró állatokat nem találták meg, a gépet ideiglenesen kivonták a forgalomból.
Vágólapra másolva!

Összesen tizenkét Stimson-piton utazott az ausztráliai Qantas légitársaság Alice Springsből Melbourne-be tartó utasszállítógépének rakodóterében. A társaság csütörtöki közlése szerint csupán a leszállást követően fedezték fel, hogy az állatok közül négy megszökött. Az egyébként nem mérges csúszómászók egy műanyaghab szigetelésű, nyílásokkal ellátott ládában voltak. A légitársaság egy hüllőszakértőt kért fel a még csak 15 centiméteres bébi pitonok felkutatására, de nem találta meg őket. Azt sem sikerült kideríteni, hogy a fedélzeten maradtak-e vagy valahogy lejutottak a gépről.

A keresés miatt a gép átmenetileg veszteglésre kényszerült; ezért két járat kimaradt, és az utasokat más módon szállították el. Mivel a kígyókat végül nem találták meg, a gépet kifüstölték, és csak azt követően állították vissza a forgalomba

A Stimson-pitonok Ausztrália középső, illetve nyugati területein élnek. Akár egy méter hosszúra is megnőhetnek. Nem tartoznak a veszélyeztetett fajok közé.