Obama sem menti meg a hawaii turizmust

Vágólapra másolva!
A Hawaii-szigetek turizmusát is komolyan érinti a válság. Februárban kétszámjegyű százalékos csökkenés volt a turisták számában és az ott töltött éjszakák mennyiségében.
Vágólapra másolva!

Az utazók száma 12,7 százalékkal csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest, akik ráadásul 15,9 százalékkal, mintegy 161 millió dollárral költenek kevesebbet - állítja a Hawaii Turisztikai intézet. A februári turizmusból származó bevétel 852,5 millió dollár volt.

Az eredmények nem voltak váratlanok - mondta Marsha Wienert, az intézet munkatársa az AP-nek. A veszteség a kevesebb turistának, a szűkebb pénztárcáknak és az akciós ajánlatoknak tudható be.

Forrás: [origo]

A szigetek közül leginkább Molokai (39,1 százalék) Lanai (36,1) és Maui (22) szenvedte el a legnagyobb veszteségeket a beutazók számát tekintve. A szigetek havi látogatottsága azonban még így is jóval 1 millió fő felett van.


Az ismeretlen Hawaii

Szinte minden turista odafigyel a kiadásaira. A japánok voltak az egyetlenek, akik többet költöttek egy átlagos napon. A majd' napi 305 dolláros költségvetésükkel, több mint duplája a kanadai és nyugati parti amerikai vakációzóknak - írja az AP hírügynökség.