Drezdából is jön járat Sármellékre

Vágólapra másolva!
Szerdától ismét érkeznek járatok Drezdából a sármelléki FlyBalaton repülőtérre - tájékoztatta kedden a távirati irodát a járatokat szervező németországi Salamon Reisen tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

A Hamburg International által üzemeltetett charter mintegy 100 utast hoz az idei első járattal - közölte Salamon Lajos. Az utazási iroda negyedik éve utaztatja vendégeit repülőgéppel Sármellékre, ahova idén - a májusban induló lipcsei gépekkel együtt - 11 járatot szerveztek. Szintén ennyi gépre kötöttek szerződést a német légitársasággal debreceni utakra is.

Salamon Lajos elmondta: a tavalyi forgalomhoz képest idén alig érezhetően mérséklődött csak az érdeklődés Németországban a hévízi, balatoni utak iránt. A 150 személyes kapacitású Airbusokra átlagosan már eddig mintegy 100 utasra szóló foglalást regisztráltak. Hozzátette, hogy utazásszervező cége a légitársasággal kötött szerződést, a FlyBalaton üzemeltetőivel pedig már a hamburgi székhelyű légi utaztató kötött megállapodást.

Több mint öthónapos kényszerű leállás után április negyedikén nyitotta meg újra kapuit a sármelléki leszállóhely, egyelőre heti egy alkalomra. A Lufthansa szombatonként Frankfurtból, Düsseldorfból és Hamburgból érkező egy-egy járata a Hévízen működő, német Mutsch Ungarn Reisen utazási iroda szerződése alapján érkezik.

A reptér újbóli megnyitása érdekében Hévíz, Keszthely és Zalakaros önkormányzata, valamint térségbeli szállodák és utaztató cégek összesen 30 millió forintot adtak össze. A FlyBalatont bérlő és üzemeltető CCA tulajdonosai és menedzsmentje között bizalmi válság alakult ki, azt az információt azonban a januárban megválasztott új ügyvezető a megnyitón nem kívánta megerősíteni, hogy elszámolási problémák is nehezítették az újranyitást.