Drágulnak a fővárosi strandbelépők

Vágólapra másolva!
Néhány száz forinttal drágulnak a budapesti strandok belépői az idei szezonban, de hosszabb lesz a nyitva tartás és kaphatók majd délutáni jegyek is. Bevezetik a Liget-kártyát is, ami kedvezménye belépést biztosít a városligeti intézményekbe.  
Vágólapra másolva!

A strandszezon május elsején kezdődik a Gellért, a Dagály nyári medencéinek, valamint a Palatinus megnyitásával. A többi strand a hónap folyamán nyílik meg. Megszűnik a négyszemélyes családi jegy, a gyerek- és nyugdíjas belépők viszont áltagosan harmadával lesznek olcsóbbak a felnőtt jegyeknél- mondta Ferenczi Tibor, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója szerdán.

A társaság azzal számol, hogy az idei év látogatószáma a fürdőkben és a strandokon összességében nem változik 2008-hoz képest - mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy tavaly a strandok forgalma 25 százalékkal nőtt, a különböző kedvezmények miatt az átlagos belépődíjak viszont 22 százalékkal csökkentek. Így az ebből származó bevétel alig változott, gyakorlatilag stagnált.

Az idei év forgalmával kapcsolatban Ferenci Tibor megjegyezte, hogy nehéz prognosztizálni, mivel egyelőre nem tudják kiszámítani, a válság hogyan befolyásolja a beutazó turizmust, illetve a belföldi vendégforgalmat. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a 2007-ben realizált 1,1 milliárd forintos üzemi veszteség tavaly 42-43 százalékkal kevesebb lett. Terveik szerint az idén ezt tovább csökkentik.

Ferenci Tibor elmondta, hogy előkészítés alatt áll egy úgynevezett Liget kártya bevezetése. Ez kedvezményes belépést biztosítana a Városligetben működő intézményekbe, így a vidámparkba, az állatkertbe, a cirkuszba, a Szépművészeti Múzeumba, a Széchenyi Fürdőbe és a Széchenyi Étterembe. Az előzetes számítások szerint a kártyával ezek az intézmények egy napra 7.500 forintért, két napra 9.500 forintért lennének látogathatók, az összegek tartalmaznak egy ebédet is a Széchenyi Étteremben.

A társaság tervei között szerepel az is, hogy több programot, szolgáltatást indítanak el az idei szezonban a strandokon. Így például a Palatinuson kézilabda, röplabda versenyeket is szerveznek, kilátásban van egy strandszépségverseny lebonyolítása is, a Gellértben pedig színházi előadások indulnak az idei nyáron.