Új járatok a Malév nyári menetrendjében

Vágólapra másolva!
Három új célállomással és sűrűbben közlekedő járatokkal indul a Malév nyári menetrendje március 29-én - közölte a társaság hétfőn. A menetrendbe újonnan kerül be Szentpétervár, a romániai Jászvásár, illetve Jordánia fővárosa, Amman.
Vágólapra másolva!

Az útvonalhálózat bővítése mellett a légitársaság kilenc vonalán sűríti járatainak közlekedtetését, valamint a Malév-Aeroflot közös járattal napi kétszeri összeköttetést kínál utasainak Moszkva és Budapest között. Szentpétervárra heti két járatot biztosít a Malév, amelyeken a magyar turisták mellett számít az orosz régióból Budapestre látogatókra is. A járatok április 22. és október 21. között közlekednek.

Jászvásár a Malév ötödik romániai célállomása, Románia észak-keleti részén fekvő régióközpont, ahová a légitársaság május végéig öt, júniustól hetente hat, napközbeni járatot üzemeltet. A légitársaság az új vonalon elsősorban a romániai régió és Nyugat-Európa közötti átszálló, illetve magyar üzleti utasokra számít.

Ammanba heti két járatot közlekedtet a cég. Jordánia fővárosával immáron négyre bővül a Malév közel-kelti célállomásainak száma. A térségbe közlekedő járatok utasainak jelentős része Budapesten keresztüli átszálló utas. Ammanba a oneworld-tag Royal Jordanian által üzemeltetett code-share járaton eddig is utazhattak a Malév utasai, június 1-től viszont már csak a magyar légitársaság repülőgépei kötik össze a két fővárost, az új járaton szerepelni fog a jordán királyi légitársaság kódja is.

A nyári menetrendben kilenc útvonalán sűríti a járatokat a légitársaság. Hamburgba az eddigi napi egy helyett kétszer repül, ezzel 45-ről 52-re emelkedik a németországi járatok száma. Rómába egy helyett naponta két járat indul, emellett az Alitalia üzemeltette napi két járaton is szerepel a Malév kódja. Zágrábba heti hattal bővül a frekvencia, ennek köszönhetően már heti húsz járat közlekedik a horvát és magyar főváros között a nyári menetrendtől, a hét négy napján napi három összekötetést biztosítva.

A thesszaloniki és tiranai vonalakon heti hárommal nő a járatszám, így a görög tengerparti nagyvárosba és Albánia fővárosába egyaránt 13-ra emelkedik a járatsűrűség hetente. Tel Avivba is bővít a Malév, heti kettővel 14-re sűríti az oda induló járatok számát.

Bukarestbe és Helsinkibe is plusz két járatot állítanak be, míg a fekete-tengeri nyaralóhely, Várna - heti plusz két járattal - a hét minden napján, szombaton és vasárnap kétszer is elérhetővé válik Budapestről.

A Malév és az Aeroflot a nyári menetrendi időszaktól ismét közösen üzemeltetik a Budapest és Moszkva közötti járataikat. A "code-share" megállapodás érvénybelépésével egy időben a Malév gépei újra az Aeroflot bázisának számító Seremetyevó repülőtérre közlekednek majd. Az együttműködésének köszönhetően a két főváros között ismét napi két járat közül választhatnak a két légifuvarozó utasai.

Idén nyáron is bekerülnek a menetrendbe a népszerű tengerparti nyaralóhelyek, az andalúziai Malaga és az adriai Split. A spanyol városba a Malév gépei hetente kétszer, míg a horvát tengerpartra hetente ötször közlekednek a nyáron.

A Malév 34 ország 50 célállomására közlekedtet járatokat a 2009-as nyári menetrendi időszakban. A légitársaság repülőgépei naponta átlagosan 140 felszállást hajtanak végre.