Megvan az első jelölt a világ legjobb állására

Vágólapra másolva!
Halkan hullámzó tenger, finomszemcséjű homok, a kék égen lustán hempergő bárányfelhők. Ilyen munkakörülmények várnak a Hamilton nevű paradicsomi szigeten, arra a szerencsésre, akit kiválaszt az ausztrál Queensland turisztikai hivatala a megmaradt 50 versenyzőből. Mindezt összesen 100 ezer dollár fizetésért hat hónapon keresztül. Egy döntős már megvan.
Vágólapra másolva!

A világ legjobb állásának betöltésére kikiáltott verseny tétje nem kevesebb, mint fél évnyi rugalmas beosztású "munka". A pályázó legfontosabb feladatai közé tartoznak a környező szigetek felfedezése, napozás, úszkálás a tengerben és hasonló megerőltető tevékenységek. A munkaköri leírás legfontosabb része fényképek, videók készítése, valamint blogírás. A medencetisztítás, halak etetése és a postai levelek begyűjtése szintén a feladat része. Utóbbit repülővel, hogy még szebb legyen a kilátás. Az ingyen retúr repülőjegy, és luxus-szállás pedig már csak egy kellemes munkaadói extra szolgáltatás.


Hamilton szigete

A versenyre egy maximum 60 másodperces videóval lehetett nevezni, amiben a versenyző elmondja, hogy miért is ő lenne a legjobb választás a munkára. A tajvani tolmácsnő, Clare Wang több mint 150 ezer szavazatot kapott és ezzel elsőként jutott be a májusi döntőbe, ahol további 10 pályázóval kell majd megküzdenie az álommelóért.

Forrás: [origo]

A verseny nem titkoltan egy reklámhadjárat része, melynek célja a Nagy-korallzátony szigeteinek népszerűsítése. A kampány bevált; több mint 34 ezer ember jelentkezett a világ minden pontjáról, közülük 50 embert választottak ki első körben. A további döntősök személye április 3-án derül ki, a végső győztest pedig május 6-án hirdetik majd ki.