Angliától Új-Zélandig ingyen

Vágólapra másolva!
Egy brit blogger megpróbál eljutni a glóbusz másik végébe 30 nap alatt, kizárólag olyan emberek jótékonyságára hagyatkozva, akik használják a Twittert. Eddig sikeres a kísérlet.
Vágólapra másolva!

Paul Smith észak-angliai otthonából az új-zélandi Cambell szigetére szeretne eljutni teljesen ingyen, mert szerinte "mulatságos lenne". Utazása nem pusztán öncélú, adományt is próbál szerezni a vízhiányban szenvedő szegények számára. Eddig 6400 dollárt gyűjtött össze - írja a CNN.

Smith saját szabályrendszert alkotott; Csak olyan emberektől fogadhat el segítséget, akik használják az itthon is egyre népszerűbb mikro-blog szolgáltatást, a Twittert. További feltétel, hogy nem tervezhet 3 nappal előbbre és minden helyszínt legkésőbb 48 órán belül el kell hagynia.

Március elsején indult a 30 napos útjára, eljutott Amszterdamba, majd Francia- és Németországon át Egyesült Államokba is. Keresztül stoppolt a kontinensen, megszállt luxus szállodákban és pótágyakon, találkozott egy hollywoodi sztárral és szerepelt jónéhány televíziós műsorban is. Los Angelesből Új-Zélandra repült egy légitársaság jóvoltából és jelenleg megpróbálja elérni a lakatlan Cambell-szigetet. A terület azonban a világörökség része így fokozott védelem alatt áll és novemberig menetrendszerű járatok sincsenek a szigetre. Legutóbbi blogbejegyzésében Paul azzal viccelődik, hogy ha kell átúszik - írja a CNN.